Trikovi za sprječavanje nakupljanja leda u zamrzivaču | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Trikovi za sprječavanje nakupljanja leda u zamrzivaču

Autor Smartlife

Manje leda u zamrzivaču znači više prostora za hranu, manju potrošnju električne energije i duži vijek trajanja samog uređaja

 Zamrzivač hladnjak (1).jpg Izvor: Alamy / Alamy / Profimedia

Uz hladnjake, zamrzivači su uređaji od ključne važnosti kada je u pitanju čuvanje namirnica te očuvanje njihove svježine i trajnosti.

Zamrzivači su posebno pogodni za čuvanje sezonskih namirnica i jela koja namjeravate konzumirati nakon nekoliko tjedana ili čak i nakon nekoliko mjeseci. No, u zamrzivaču se povremeno može pojaviti led koji otežava čišćenje zamrzivača i negativno utječe na rad cijelog uređaja.

Ako ste se pitali kako spriječiti stvaranje leda u zamrzivaču, u nastavku teksta možete pronaći vrlo jednostavno rješenje za ovaj problem.

Zašto se zamrzivač smrzava?

Prije odgovora na pitanje što učiniti kako biste spriječili zamrzavanje zamrzivača korisno je znati zašto se zamrzivač smrzava. Pojava leda u zamrzivaču česta je pojava, pogotovo ako se radi o starijim modelima zamrzivača, odnosno zamrzivačima koji nemaju Low Frost ili No Frost tehnologiju.

 Zamrzivač hladnjak (2).jpg Izvor: Colleen Michaels / Alamy / Alamy / Profimedia

Zamrzivač se smrzava kada se vlaga iz hrane ili zraka skuplja na stijenkama i ladicama zamrzivača jer hladan zrak izvlači vlagu iz namirnica, što onda dovodi do stvaranja sloja leda. Hladan zrak ne može zadržati vlagu, za razliku od toplog zraka, zbog čega se skuplja u zamrzivaču i pretvara u led.

Pojava leda u zamrzivaču može dovesti do preranog kvara zamrzivača, a također može otežati vađenje i razvrstavanje hrane kao i smanjiti prostor za skladištenje hrane. To se posebno događa kada je u pitanju prekomjerno taloženje leda, tj. kada led zauzima veliki dio unutrašnjosti zamrzivača.

Što učiniti da se u zamrzivaču ne stvara led?

Odgovor na pitanje kako spriječiti stvaranje leda u zamrzivaču vrlo je jednostavan, a sve što vam je potrebno za ovaj postupak vjerojatno već imate u svom domu.

Ako se u vašem zamrzivaču nakupio led prvo očistite zamrzivač od viška leda. Nakon što ste očistili unutrašnjost i ladice zamrzivača te ga pustili da se prozrači i osuši na vatu ili gazu nanesite malo jestivog (suncokretovog) ulja i dobro namažite stijenke, ladice i komore zamrzivača. Tako ćete u zamrzivaču formirati sklisku površinu na kojoj se ne može stvoriti led. Po potrebi možete ponoviti postupak, pogotovo nakon što se led otopi.

 profimedia-0747327221.jpg Izvor: Charles Knowles / Alamy / Alamy / Profimedia

Nekoliko korisnih savjeta za smanjenje nakupljanja leda u vašem zamrzivaču:

• Držite namirnice u vrećicama sa zip zatvaračem, a gotova jela u posudama s poklopcem
• Ako meso, voće i povrće držite u vrećicama, dobro iscijedite višak zraka iz vrećica prije stavljanja u zamrzivač kako biste spriječili stvaranje leda unutar vrećica
• Kuhana jela stavljajte u zamrzivač tek nakon što su se potpuno ohladila
• Kada kupujete zamrznuta pakiranja voća i povrća obrišite ih krpom ili papirnatim ručnikom prije nego što ih stavite u zamrzivač

Nakupljanje leda u vašem zamrzivaču više neće predstavljati problem jer sada znate što učiniti da se zamrzivač ne smrzne. Isprobajte ovo jednostavno rješenje i svako sljedeće čišćenje zamrzivača bit će neusporedivo lakše i brže.

Jedno je sigurno: recenzije, ocjene, iskustva i preporuke za zamrzivače, koje pišu sami korisnici, pomažu ljudima koji planiraju kupiti novi zamrzivač da lakše odaberu odgovarajući model uređaja i dobiju najviše za svoj novac. Pronađite svoj model zamrzivača i napišite kratku recenziju jer ćete tako pomoći onima koji traže novi zamrzivač.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI