KONCEPT PLUTAJUĆEG GRADA: Kao da dolazi s drugog planeta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

KONCEPT PLUTAJUĆEG GRADA: Kao da dolazi s drugog planeta

Autor Igor Martić

Mogu li gusto naseljeno područje i održivost zajedno?

 Koncept plutajućeg grada (7).jpg Izvor: Luca Curci Architects + Tim Fu Design / Ferrari / Profimedia

Talijanski arhitektonski ured Luca Curci, u suradnji s londonskim Tim Fu Designom, predstavio je koncept plutajućeg grada koji će u budućnosti primati do 50.000 ljudi. Gradske futurističke građevine međusobno su povezane stvarajući oko sebe umjetne lagune. Predviđaju da će se mnogi od tih gradova razvijati diljem svijeta.

Projekt kombinira koncept održivosti s gustom naseljenošću i ima za cilj izgraditi grad s nultom potrošnjom energije i 100% zelenim prometnim sustavima. Arhitekti su predstavili nevjerojatan plutajući grad s kućama nalik na kugle u koje se u budućnosti planira smjestiti 50.000 ljudi.

 Koncept plutajućeg grada (1).jpg Izvor: Luca Curci Architects + Tim Fu Design / Ferrari / Profimedia

 Koncept plutajućeg grada (3).jpg Izvor: Luca Curci Architects + Tim Fu Design / Ferrari / Profimedia

Futurističke strukture u kojima će stanovnici živjeti i raditi međusobno su povezane i formirane oko umjetne lagune. Izvanredan koncept osmislio je međunarodni tim arhitekata i dizajnera. Projekt kombinira održivost s gustoćom naseljenosti i ima za cilj izgraditi grad nulte energije sa 100% zelenim prometnim sustavima.

Održivi grad osmišljen je kako bi stanovnicima omogućio zdraviji način života i povezivanje s prirodom, ponovno promišljajući tradicionalni koncept zajednice i društva. Također je uključeno nekoliko obnovljivih izvora energije kao što su vjetar, vodene turbine i solarni paneli.

Tu je i postrojenje za desalinizaciju vode, postoje proizvodnja hrane i poljoprivreda integrirani u gradsku politiku s nula otpada. Planiraju prikazati nacrte na prestižnoj arhitektonskoj izložbi Biennale Architettura koja će se održati u Veneciji kasnije ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI