AUTOMATIZACIJA: 5G za nadzor grijanja, ventilacije i klimatizacije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AUTOMATIZACIJA: 5G za nadzor grijanja, ventilacije i klimatizacije

Autor Ivan Vukić

I zgrade ćemo uskoro zvati pametne zgrade, zahvaljujući 5G tehnologiji

 Pametni grad zgrade 5G.jpg Izvor: Shutterstock

Qualcomm Technologies i Siemens Smart Infrastructure su udružili snage kako bi zgrade pretvorili u 5G pametne zgrade. Cilj je korištenje privatnih 5G mreža za automatizaciju u zgradama za povezivanje elemenata grijanja, ventilacije i klimatizacije kao dio napora za poboljšanje energetske učinkovitosti.

Kroz suradnju će se koristiti Qualcommov čipset Snapdragon X55 5G Modem-RF namijenjen za razvoj kompatibilnih privatnih mrežnih usluga koje također smanjuju troškove vlasništva, povećavaju sigurnost i pružaju proaktivno održavanje.

Tvrtke su istaknule kako imaju za cilj daljnji napredak digitalizacije u automatizaciji zgrada razvojem novih, inteligentnijih pametnih uređaja, prenosi Mobile World Live. Siemens razvija slučajeve upotrebe kako bi istražio kako automatizacija zgrada može iskoristiti niske latencije i prijenose podataka velikim brzinama koje pruža 5G.

 Pametni gradovi Qualcomm.jpg Izvor: Qualcomm

Proof-of-concept (PoC) mrežna arhitektura stvorena je u Siemensovom pogonu u SAD-u uz podršku Qualcommove grupe za inženjerske usluge. PoC je usredotočen na niz elemenata uključujući dizajn sustava, dobivanje eksperimentalnih licenci za građanske širokopojasne radio usluge (CBRS) i integraciju uređaja u tehnologije temeljene na oblaku.

Sebastiano Di Filippo, viši direktor poslovnog razvoja za Qualcomm Europe, rekao je da su dva tima uspješno dokazala slučaj korištenja automatiziranih zgrada. Predsjednik i izvršni direktor Qualcomma Cristiano Amon je tijekom proteklih nekoliko godina prebacio tvrtku izvan tržišta pametnih telefona grananjem u druge sektore, uključujući automobilsku industriju i metaverzum.

 Cristiano Amon Qualcomm.jpg
Cristiano Amon, Qualcomm
Izvor: Qualcomm

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI