OVAKO SE UKRAJINCI SNALAZE: Rješenje za električnu energiju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

OVAKO SE UKRAJINCI SNALAZE: Rješenje za električnu energiju

Autor Ivan Vukić

Problem je s komunikacijom i internetom u gradu Khersonu

 Ukrajina Herson punjenje mobitela generator (1).jpg Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Građani Ukrajine pune svoje telefone iz generatora nakon što su se ruske snage povukle iz grada Hersona. U gradu postoji problem s komunikacijom i internetom zbog infrastrukture oštećene tijekom sukoba u Ukrajini. Ukrajinski mobilni operateri i dijelom kućne internetske veze ne rade.

U posljednja dva dana veze su bile nestabilne i nedostupne, a sada su potpuno prekinute. Istovremeno, moguće je dobiti signal novog ruskog telekom operatora koji za pozivni broj zemlje koristi +7, a počela je i distribucija SIM kartica, piše Ukrainska pravda.

 Ukrajina Herson punjenje mobitela generator (3).jpg Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Jedan od načina na koji se mobiteli pune je preko generatora na dizelski pogon, a građanima bi sigurno dobro došli i power bankovi koji imaju mogućnost solarnog punjenja. U povijesti mobilnih telefona pojedini su proizvođači proizvodili mobitele sa solarnim panelom smještenim na stražnju stranu kućišta te bi se baterija cijelo vrijeme nadopunjavala. Iako se ne radi o mogućnosti punjenja velikom snagom, punjenje je ipak dovoljno za obaviti pozive u slučaju opasnosti.

 Ukrajina Herson punjenje mobitela generator (2).jpg Izvor: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI