ZBOG NESTAŠICE ENERGIJE: Prijeti li opterećenje mobilnih mreža? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZBOG NESTAŠICE ENERGIJE: Prijeti li opterećenje mobilnih mreža?

Autor Krunoslav Ćosić

Problemi s električnom energijom potiču špekulacije o problemima s mrežama u Europi

 nema signala no signal (1).jpg Izvor: Shutterstock

Nestašice energije uzrokovane geopolitičkim problemima mogle bi opteretiti infrastrukturu mobilne mreže u Europi, izvijestio je Reuters, a njegovi izvori tvrde da postoje izgledi za prekide s obzirom na situaciju s rezervnim napajanjem u nekim zemljama.

Reuters tvrdi da postoji mogućnost od potencijalnih redukcija struje i racionalizacija energije u nekim zemljama jer trenutačna ukrajinska kriza i povezani problemi s opskrbom s izvorom ruskog plina i dalje ometaju opskrbu energijom u Europi.

 nema signala no signal (2).jpg Izvor: Shutterstock

Pozivajući se na neidentificirane čelnike industrije Reuters je dodao kako postoji bojazan da mnoge europske zemlje nemaju dovoljno rezervnih sustava za rješavanje rasprostranjenih nestanaka struje do kojih bi moglo doći tijekom zime, što dovodi do problema s mobilnim mrežama, prenosi Mobile World Live.

Regulatori, predstavnici industrije i vlade rade na mjerama ublažavanja kako bi se osiguralo da komunikacijska infrastruktura ostane na mreži tijekom potencijalnih nestašica energije. Operatori bi mogli poduzeti niz mjera za uštedu energije, uključujući optimizaciju mreže.

Reuters je primijetio da iako su rezervne baterije bile postavljene u većini infrastrukture u Europi, većina njih imala je ograničenje od 30 minuta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI