SAMSUNG ELECTRONICS: Najavljuje novu strategiju zaštite okoliša | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SAMSUNG ELECTRONICS: Najavljuje novu strategiju zaštite okoliša

Autor Krunoslav Ćosić

Kompanija do 2030. godine želi postići neto nultu emisiju ugljika

 Samsung-Environmental-Strategy-4.jpg Izvor: Samsung

Samsung Electronics je najavio svoju novu ekološku strategiju, sveobuhvatan napor da se pridruži globalnim naporima u borbi protiv klimatskih promjena. Obvezali su se za postizanje nulte neto emisije ugljika u cijelom poduzeću i koristiti više obnovljive energije. Ulagat će i istraživati nove tehnologije za razvoj energetski učinkovitih proizvoda, povećat će ponovnu upotrebu vode i ulagati u razvoj tehnologije za hvatanje ugljika.

Za sve operacije u Odjelu Device eXperience (DX) do 2030. godine žele postići neto nultu emisiju ugljika. Do 2050. godine cilj se odnosi na globalne operacije, uključujući Odjel rješenja za uređaje (DS). Odjel DX obuhvaća potrošačku elektroniku uključujući Mobile eXperience, Visual Display, Digital Appliances, Networks i Health & Medical Equipment dok Odjel DS uključuje Memory, System LSI i Foundry.

 Samsung-Environmental-Strategy-5.jpg Izvor: Samsung

Dostizanjem neto nulte izravne i neizravne emisije ugljika Samsung Electronics očekuje smanjenje od oko 17 milijuna tona emisija ugljičnog dioksida (CO2e) na temelju brojki za 2021. godinu.

Samsung Electronics se također pridružio RE100, globalnoj inicijativi posvećenoj 100 posto obnovljivoj energiji. Kao dio ove obveze tvrtka planira uskladiti potrebe za električnom energijom na svim međunarodnim tržištima na kojima posluje, izvan Koreje, s obnovljivom energijom u roku od pet godina.

Novi se plan nadovezuje na postojeće klimatske napore tvrtke Samsung Electronics značajno proširujući opseg svojih programa i ulaganja. Samsung će razviti nove tehnologije i implementirati daljnje održive prakse kako bi omogućio svjetliju budućnost za sve.

“Klimatska kriza jedan je od najvećih izazova našeg vremena. Posljedice nedjelovanja su nezamislive i zahtijevaju doprinos svakoga od nas, uključujući tvrtke i vlade”, rekao je Jong-Hee Han, potpredsjednik i glavni izvršni direktor Samsung Electronicsa. “Samsung odgovara na prijetnje klimatskim promjenama opsežnim planom koji uključuje smanjenje emisija, nove prakse održivosti i razvoj inovativnih tehnologija i proizvoda koji su bolji za naš planet.”

Napori Samsung Electronicsa u prevladavanju klimatske krize
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI