GROUP14 TECHNOLOGIES: Porsche kupuje proizvođača materijala za baterije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GROUP14 TECHNOLOGIES: Porsche kupuje proizvođača materijala za baterije

Autor Davor Dakić

Proizvođač sportskih automobila preuzet će udjele u američkoj tvrtki

 Porsche & Group14 Technologies.jpg Izvor: Group14 Technologies

Porsche AG preuzima udio u Group14 Technologies, inovativnom proizvođaču materijala za baterije kako bi potaknuo razvoj i proizvodnju baterijskih ćelija visokih performansi. Američki proizvođač Group14 Technologies proizvodi napredne silicij-ugljične tehnologije za litij-ionske baterije.

Tehnologija se u državi Washington već dokazala u baterijama za električna vozila i za aplikacije iznimno brzog punjenja. Još jedna tvornica počet će s radom u Južnoj Koreji 2022. godine.

Kao vodeći investitor Porsche prikuplja 100 milijuna američkih dolara i vodi krug financiranja Serije C u kojem nekoliko tvrtki ulaže ukupno 400 milijuna američkih dolara (oko 328 milijuna eura).

 Group14 Technologies (2).jpg Izvor: Group14 Technologies

Group14 Technologies, sa sjedištem u Woodinvilleu u državi Washington, namjerava iskoristiti povećanje kapitala kako bi ubrzali svoju svjetsku proizvodnju anodnog materijala za litij-ionske baterije. Prije kraja godine Grup14 će postaviti temelje još jedne tvornice za proizvodnju baterijskih aktivnih materijala u SAD-u.

U budućnosti će Group14 također opskrbljivati Cellforce Group iz Tübingena u kojoj Porsche ima većinski udio. Cellforce su 2021. osnovali Porsche i Customcells Holding. Od 2024. u Njemačkoj Porsche i Customcells namjeravaju proizvoditi samorazvijene baterijske ćelije visokih performansi sa silikonskim anodama za proizvodnju malih serija, moto sport i vozila visokih performansi.

Očekuje se da će se baterije Cellforce koristiti u Porscheovim vozilima na električni pogon s pogonskim sklopovima visokih performansi. Na tržištu s brzo rastućom potražnjom suradnja s Group14 osigurava da Cellforce ima pristup visokokvalitetnoj tehnologiji budućnosti koja će sljedeću generaciju baterijskih ćelija učiniti znatno učinkovitijom od litij-ionskih baterija koje se trenutno koriste.

 Group14 Technologies (1).jpg Izvor: Group14 Technologies

Kemija novih stanica oslanja se na silicij kao anodni materijal. To može značajno povećati gustoću snage u usporedbi s baterijama koje su trenutno u serijskoj proizvodnji. Baterije budućnosti će u skladu s tim moći skladištiti više energije unutar istih dimenzija – i stoga će imati veći doseg od baterija koje su trenutno na tržištu.

Inovativna kemija također smanjuje unutarnji otpor baterije omogućujući joj da apsorbira više energije tijekom rekuperacije, dok se puni brže.

 Prodaja automobila u svijetu 2010 do 2029.jpg Izvor: Group14 Technologies

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI