SOLAR COMMUNITY HUBS: Izvor energije na solarni pogon | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SOLAR COMMUNITY HUBS: Izvor energije na solarni pogon

Autor Krunoslav Ćosić

Dell Technologies i partneri izgradit će 25 središta na tri kontinenta

 Dell Solar Community Hub_1.jpg Izvor: Dell Technologies

U partnerstvu s organizacijama Computer Aid, Intel i Microsoft tvrtka Dell Technologies je najavila početak Solar Community Hubs programa koji predstavlja nastavak već poznatog Solar Learning Labs programa.

Izgradit će se 25 središta na tri kontinenta s izvorom energije na solarni pogon. Navedena središta bit će opremljena s brojnim tehnološkim rješenjima tvrtke Dell kako bi se zadovoljile individualne potrebe lokalnih zajednica u kojima se nalaze.

Prvo tako središte locirano u Boa Esperanci u Brazilu, u partnerstvu sa Zakladom za održivost Amazonije, koristit će 5G tehnologiju te ima za cilj pomoći zajednici u rješavanju lokalnog izazova krčenja šuma. Zajednica je dobila pristup digitalnim alatima tvrtke kao što su Latitude Rugged prijenosna računala, stolna računala, serveri, projektori te Wi-Fi.

 Dell Solar Community Hub_4.jpg Izvor: Dell Technologies

Središta, kojima će upravljati lokalna zajednica s obzirom na njihove potrebe, omogućit će zajednicama pristup pitkoj vodi i električnoj energiji, zdravstvu te resursima za očuvanje okoliša.

Članovi takvih zajednica imaju priliku naučiti specifične tehničke vještine putem mentorstva, dobiti poduzetničku podršku, kao i obrazovano i karijerno savjetovanje, s ciljem stvaranja uvjeta koji potiču zapošljavanje i financijsku stabilnost zajednice.

Nekada su članovi domicilnog amazonskog stanovništva putovali prema modernijim gradovima Brazila kako bi se školovali i obavljali životne obaveze, a sada mogu nastaviti svoje obrazovanje i poslovanje – unutar svojih zajednica digitalnim putem.

Pri izgradnji središta korišteni su reciklirani materijali poput kontejnera za transport, drva i namještaja proizvedenih planskim i održivim putem te solarnih panela kako bi sva tehnologija unutar takvih središta bila pogonjena obnovljivom energijom.

 Dell Solar Community Hub_Infografika.PNG Izvor: Dell Technologies

 Dell Solar Community Hub_2.jpg Izvor: Dell Technologies

 Dell Solar Community Hub_3.jpg Izvor: Dell Technologies

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI