Mogu li nas mobilne aplikacije upozoriti na poplave? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Mogu li nas mobilne aplikacije upozoriti na poplave?

Autor Ivan Vukić

Uz aplikacije u kojima se možete igrati spašavanja iz poplavljenih područja postoje aplikacije koje vas educiraju kako se ponašati u takvim situacijama

  Izvor: Google

U posljednjim danima svjedoci smo strašnih scena i teških ljudskih sudbina koje je uzrokovala kiša, a zatim su uslijedile poplave u različitim područjima Europe. Sličnu katastrofu imali smo i u Hrvatskoj prije sedam godina kada je popustio nasip i poplavio Gunju i okolno područje.

Može li se predvidjeti poplava? Jasno da može, samo je pitanje kako u takvim situacijama postupaju nadležne službe. Možda se imovina ne može spasiti pred prirodom, ali ljudski životi sigurno mogu.

Mobilna aplikacija Disaster Alert odnosno Upozorenje o katastrofi besplatna je mobilna aplikacija koja pojedincima, obiteljima i njihovim najmilijima pruža informacije potrebne za sigurnost na bilo kojem mjestu u svijetu.

Izgrađen na PDC-ovoj platformi DisasterAWARE, Disaster Alert nudi ažuriranja u stvarnom vremenu za 18 različitih vrsta aktivnih opasnosti dok se odvijaju širom svijeta. Uz pomoć ove aplikacije mogu se poslati rana upozorenja, pregledati izvješća o situaciji te pristupiti modeliranim modelima za odabrane opasnosti u jedinstvenom sučelju karte koje je jednostavno za korištenje.

Nove informacije tvrtke Disaster Alert automatski se primaju samo iz znanstveno provjerenih izvora. Kada nije dostupan službeni izvor upozorenja se ažuriraju ručno prikazujući mali zaostatak u vremenu.

Kroz aplikaciju se automatizirano primaju informacije o sljedećim nepogodama: potresi, poplave, šumski požari, luje, suše, nezgode koje uzrokuje čovjek, uragani (tropski cikloni / tajfuni), tsunami, vulkani. Uključeni su i samo za SAD tornada i zimske oluje.

Flood App objašnjava što su poplave i kakve sve poplave postoje, a otkrit ćete uz nju i kakve sve poteškoće poplave izazivaju, kakav učinak imaju na naš okoliš, kako preventivno postupati da ne dođe do poplava te nudi sustav upozorenja na poplave. Jasno, ova aplikacija neće zamijeniti prave priručnike i knjige iz kojih ćete daleko dublje saznati sve o poplavama, ali vam može biti korisna.

Za kraj, isprobajte Flood Rescue Boat aplikaciju. Krenite na putovanje brodom za spašavanje od poplave i postanite heroj spašavajući bezbroj ljudskih života koji su se zatekli na području koje su zahvatile nemilosrdne poplave.

Započnite svoju potragu pilotiranjem broda kroz napola utonule zgrade i ruševine kako biste došli do onih kojima je potrebna pomoć. Istražite razne situacije kako biste osmislili strategije kako brže postići svoj cilj jer je vrijeme najvažniji faktor u tom trenutku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI