ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Koliko je 5G brži od 4G-a? | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ČITAJTE SUTRA NA SMARTLIFE.HR Koliko je 5G brži od 4G-a?

Autor Krunoslav Ćosić

5G će u Hrvatskoj tek zaživjeti, ali u mnogim zemljama su već pokrenute prave komercijalne 5G mreže

  Izvor: Naeblys / Alamy / Alamy / Profimedia

Tijekom ovog ljeta u Hrvatskoj bi HAKOM trebao potvrditi dodjelu frekvencijskih pojaseva koji će se koristiti za sljedeću (petu) generaciju mobilne telefonije. Prednosti su ipak veće nego kod prelaska prethodnih generacija.

I dok smo prilikom prelaska s 2G na 3G te s 3G na 4G spominjali veće brzine prijenosa podataka, sada spominjemo i latenciju (kašnjenje signala) kao ravnopravno bitan podatak koji donosi 5G. U ruralnim će krajevima 5G omogućiti brzine prijenosa podataka koje donosi optička nit u urbanim sredinama.

Što se događa s 5G brzinama u svijetu? Detalje ćemo objaviti sutra na Smartlife.hr, a do tada ne propustite pogledati snimku povijesnog leta rakete New Shepard koja je do ruba svemira, na visinu veću od 100 km, odvezla Jeffa Bezosa i još troje članova posade. Nakon desetak minuta ponovo su bili na Zemlji.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI