6 novih značajki koje će Android donijeti ovog ljeta | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

6 novih značajki koje će Android donijeti ovog ljeta

Autor Davor Dakić

3 milijarde aktivnih Android uređaja širom svijeta dobit će nove funkcionalnosti, a naglasak je na sigurnosti

  Izvor: Google

1. Android sustav upozorenja o potresima uvodi se globalno

Google je prošle godine započeo s misijom izgradnje najveće svjetske mreže za otkrivanje potresa, temeljene na tehnologiji ugrađenoj u Android uređaje. Ovim besplatnim sustavom ljudi u pogođenim područjima mogu dobiti upozorenja nekoliko sekundi prije potresa, što vas unaprijed obavještava u slučaju da trebate potražiti sigurnost, donosi Android blog.

  Izvor: Google

Nedavno su pokrenuli Android sustav upozorenja o potresima na Novom Zelandu i u Grčkoj, a zatim slijede upozorenja o potresima u Turskoj, Filipinima, Kazahstanu, Kirgistanu, Tadžikistanu, Turkmenistanu i Uzbekistanu.

Prioritet je pri pokretanju upozorenja i biranju zemalja postavljen za potres u zemljama s većim rizikom od potresa. Iz Googlea najavljuju podršku za još više zemalja tijekom sljedeće godine.

2. Označite zvjezdicom ono što je bitno

U aplikaciji Messages (poruke) možete zvjezdicom označiti poruku kako biste pratili što je važno i lako je pronašli kasnije bez kretanja kroz sve razgovore. Samo dodirnite i zadržite poruku, a zatim je označite zvjezdicom.

Želite li ponovno otvoriti poruku, poput adrese prijatelja ili fotografije s okupljanja vaše obitelji, dodirnite kategoriju sa zvjezdicom. Poruke sa zvjezdicom moći će se koristiti tijekom sljedećih tjedana.

Označite bitne poruke
Izvor: Youtube

3. Pronađite savršenu emoji naljepnicu

Emotikoni su s nama još od 90-ih godina, a svake godine ih je sve više i više. U svibnju je Google uveo novi odjeljak u vaše nedavno korištene emoji naljepnice (emoikone) tako da se možete brzo vratiti onima koje najčešće koristite.

  Izvor: Google

Uskoro ćete vidjeti kontekstualne prijedloge u emoji galeriji, nakon što natipkate poruku. Oni će vam pomoći da otkrijete savršenu kombinaciju emojija točno u trenutku kad vam zatrebaju. Kontekstualni prijedlozi za sada su dostupni u beta verziji Gboard, a ovog ljeta stižu svim korisnicima Gboarda za poruke napisane na engleskom, španjolskom i portugalskom, na uređajima s Androidom 6.0 i novijim.

4. Do omiljenih aplikacija samo s glasom

Jednostavno recite: "Hej Google, plati moj račune“. Ili, "Hej Google, provjeri moje prijeđene kilometre" na Strava aplikaciji koja prati vaše aktivnosti. Uz pomoć glasa možete pretraživati svoje omiljene aplikacije na pametnom telefonu. To je samo dio mogućnosti koje se nude uz glasno upravljanje čak i na zaključanom ekranu.

Koristite glas za kontrolu Androida
Izvor: Youtube

5. Poboljšan unos lozinki

Uz Voice Access će osobe s motoričkim poteškoćama moći jednostavnije i brže koristiti navigaciju telefonom. Servis je nastao suradnjom s osobama koje imaju problema s motorikom tijela, a sve se obavlja uz pomoć glasa. Čak i ako nemate motoričke poteškoće, vjerujemo da će vam biti lakše koristiti telefon, naročito u pokretu. Funkcionalnost je za sad u beta fazi, a moguće je podesiti da glasovni pristup radi samo kada gledate u zaslon - tako da možete razdvojiti razgovore s prijateljima i korištenje telefona.

  Izvor: Google

Glasovni pristup sada nudi poboljšani unos lozinke. Kad prepozna polje lozinke, omogućit će vam unos slova, brojeva i simbola. Na primjer, možete izgovoriti "glavni grad" ili imena simbola (poput "znak dolara" za unos dolara) pa se time brže unosi lozinka.

6. Više prilagodbi uz Android Auto

Aplikacija namijenjena korištenju u automobilima, kako bi se na sigurniji i ugodniji način koristile aplikacije koje vam mogu ustrebati tijekom vožnje, sada omogućuje prilagodbu početnog ekrana direktno s telefona te ručno postavljanje tamnog (Dark) načina rada uz koji će se manje trošiti energija te će biti ugodniji u noćnim satima.

  Izvor: Google

Olakšano je pregledavanje sadržaja s novim tabovima u medijskim aplikacijama. Ukoliko ćete Android Auto koristiti po prvi put, sad je početno podešavanje jednostavnije, uz nekoliko dodira.

Android Auto dobio je poboljšanja što se tiče korištenja električnih vozila, uz aplikacije za punjenje vozila, parkiranje i navigaciju. Podržano je čitanje i slanje novih poruka kroz WhatsApp aplikaciju direktno na ekranu vozila, a ove značajke dostupne su na telefonima s Androidom 6.0 ili novijim i kada su povezani s kompatibilnim automobilom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI