NISU EUROPLJANI Neće vjerovati koja nacija u svijetu najviše prati Euro 2020 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NISU EUROPLJANI Neće vjerovati koja nacija u svijetu najviše prati Euro 2020

Autor Krunoslav Ćosić

Više od polovice ljubitelja nogometa u Francuskoj izrazito je zainteresirano za praćenje turnira Euro, ali jedna nacija je još luđa za europskim nogometom

  Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

I sami možete doživjeti Euro, ne samo gledanjem utakmica na televiziji, nego i korištenjem službene UEFA Euro 2020 mobilne aplikacije "UEFA Games: EURO 2020 Fantasy & Predictor" u kojoj možete složiti svoju momčad sastavljenu od 15 najvećih zvijezda na Euro 2020.

Imat ćete na raspolaganju 100 milijuna eura za budžet za različite transfere igrača, svaki dan možete mijenjati svoju momčad odnosno postavu kako biste osvajali bodove na temelju stvarnih performansi. Možete izazvati i svoje prijatelje kroz igranje privatnih liga.

Dodatna funkcionalnost igre je predviđanje rezultata na Euro 2020 turniru koji se ove godine održava u 11 europskih gradova, što je posebnost samo u ovoj godini. Uobičajeno je da se Europsko prvenstvo održava samo u jednoj ili eventualno u dvije partnerske zemlje koje zajednički organiziraju turnir. Godišnjica održavanja turnira je razlog za ovu godinu i 11 gradova širom Europe.

Mobilna aplikacija inače nudi još neke zanimljive funkcionalnosti poput dijeljenja svojih predviđanja rezultata, predviđanje pobjednika u knockout fazi...

Ono što je posebno zanimljivo za Euro 2020 je zainteresiranost publike ne samo širom Europe nego i svijeta. Anketa koju je na uzorku od 2800 ljudi proveo European Football Benchmark pokazuje kako su za Euro 2020 najviše zainteresirani - Kinezi. Da, kineski ljubitelji nogometa.

 se;category_code_spo Izvor: Deng Hua / Xinhua News / Profimedia

I dok je 52 posto francuskih, 41 posto talijanskih, 53 posto njemačkih, 36 posto španjolskih, 39 posto britanskih i 32 posto američkih obožavatelja nogometa izrazito zainteresirano za praćenje Euro 2020 turnira u nogometu, 45 posto kineskih "fanova" nogometa isto to izjavljuje.

Doda li se prethodnoj brojci još 42 posto kineskih obožavatelja nogometa koji su donekle zainteresirani dolazimo do 87 posto zainteresiranih Kineza za Europsko nogometno prvenstvo. Kinezi time zauzimaju prvo mjesto na listi, a iza su Francuzi koji su 52 posto imaju i dodatnih 33 posto donekle zainteresiranih te je to ukupno 85 posto.

Slijede Talijani s ukupno 82 posto zainteresiranih, Nijemci s 81 posto, Španjolci sa 76 posto, Britanci sa 74 posto te Amerikanci (SAD) sa 68 posto. Anketa je provedena na ispitanicima starosti od 16 do 64 godine.

European Football Benchmark proveo je još jednu anketu na istom uzorku i istom godištu, a odnosi se na to koliko ljubitelja nogometa ovogodišnje Europsko nogometno prvenstvo u 11 različitih država smatra lošom idejom.

Nijemci su na vrhu liste te njih 37 posto smatra da je to loša ideja, slijede Britanci s 34 posto, Španjolci s 31 posto, a 26 posto Kineza to isto smatra.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI