WORLDWIDE DEVELOPERS CONFERENCE Apple predstavlja novitete | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

WORLDWIDE DEVELOPERS CONFERENCE Apple predstavlja novitete

Autor Smartlife

Nova verzija operativnog sustava iOS 15 bit će glavna zvijezda online događaja

  Izvor: Youtube

Glavni fokus na Appleovoj konferenciji Worldwide Developers Conference bit će na softveru, ali Apple bi mogao predstaviti i nove uređaje. Stiže li i novi operativni sustav?

Apple je za 7. lipnja u 19 sati zakazao novi virtualni Worldwide Developers Conference (WWDC) od kojeg se puno toga očekuje, kao što je uobičajeno za tech svijet. Predviđa se puno toga, vidjet ćemo hoće li se to i ostvariti.

  Izvor: Twitter

Kao što je to bio slučaj s WWDC20, i ovogodišnji WWDC21 događaj će biti samo online te svatko može sudjelovati prezentacijama više od 200 programera koji će razgovarati i s Appleovim inženjerima, programerima, itd... WWDC će trajati pet dana (sve do 11. lipnja 2021.), a pored predstavljanja novog softvera i hardvera, brojni programeri će moći testirati nove opcije.

Kako je u pitanju događaj na kojem je glavni fokus na softveru, očekujte nove verzije operativnih sustava kao što su iOS 15, iPadOS 15, macOS 12, watchOS 8 i tvOS 15. Pretpostavlja se da će iOS 15 omogućiti novi sistem notifikacija baziran na aktivnosti korisnika, s više opcija uređivanja početnog ekrana i interakcije s widgetima, kao i s novim opcijama iMessages aplikacije, prenosi Cnet.

Ono što je za sada sigurno, kada je u pitanju iOS 15, operativni sustav će stići na veći broj iPhone telefona.

  Izvor: Apple

Možda je najzanimljivija informacija ta da će Apple predstaviti HomeOS. Navodno je u pitanju novi operativni sustav koji će ujediniti pametne kućne uređaje kao što su HomePod i one uređaje koji rade na tvOS-u.

Kako nema puno informacija o novom operativnom sustavu morat ćemo pričekamo početak događaja za više informacija. Kompanija Huawei je nedavno najavila da će HarmonyOS raditi i na ostalim pametnim uređajima, a ne samo na tabletima i pametnim telefonima pa možda i Apple nešto slično pokušava.

Postoji šansa da na ovom događaju Apple predstavi i novi čip za Mac uređaje koji će se zvati M2 ili M1X, Bloomberg prenosi da će imati 64 gigabajta RAM-a. Za usporedbu, M1 ima 16 GB. Isti izvor napominje da će se pojaviti i novi modeli Mac uređaja koji će koristiti novi čip. Očekujemo da će Apple otkriti i nešto više kada su u pitanju virtualna realnost i proširena realnost (VR i AR).

WWDC21 događaj možete pratiti na YouTube linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI