ZNA SE I KADA STIŽE U TRGOVINE Novi Nintendo Switch | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZNA SE I KADA STIŽE U TRGOVINE Novi Nintendo Switch

Autor Smartlife

Switch donosi OLED ekran, 4K rezoluciju i moćniji hardver

  Izvor: Nintendo

Novi Nintendo Switch stiže ranije nego se očekivao, a proizvodnja počinje već u srpnju ove godine. Na policama će se pojaviti u rujnu ili listopadu.

Prema informacijama koje su do sad bile dostupne, nagađalo se da će Nintendo predstaviti novu konzolu krajem godine, u predblagdanskom periodu. Međutim, novi izvještaji pokazuju da bi proizvodnja trebala početi već u srpnju. Zvaničnu potvrdu možemo očekivati čak prije čuvenog E3 sajma koji će virtualno biti održan 12. lipnja.

  Izvor: Nintendo

Zahvaljujući ranijoj najavi, izlagači na E3 sajmu će moći iskoristiti priliku i pokazati sve igre i dodatke koje su spremili za novi Switch, maksimalno koristeći sve prednosti novog hardvera. Druga generacija konzole Nintendo Switch koristit će napredniji NVIDIA SOC s boljim CPU i GPU performansama.

Također, očekuje se i podrška za NVIDIA DLSS tehnologiju koja omogućuje podizanje rezolucije bez velikih zadrški po pitanju performansi pa se očekuje podrška za 4K televizore, što je bila jedna od najvećih zamjerki prethodnoj verziji igraće konzole.

Što je NVIDIA DLSS?

  Izvor: Nintendo

NVIDIA DLSS je tehnologija koja omogućuje njihovim GPU-ovima serije 20 i 30 da koriste prednosti umjetne inteligencije, točnije neuronskih mreža. Ova tehnologija omogućuje da se igru iscrtanu u nižoj rezoluciji u realnom vremenu rekonstruira u višoj rezoluciji, bez velikih vidljivih gubitaka.

DLSS se oslanja na posebnu jezgru GPU-a, a strojno učenje omogućuje prilagođavanje umjetne inteligencije svakoj igri posebno kako bi se dobili bolji rezultati. Najveća prednost je što iscrtavanjem u manjoj rezoluciji dobijete veći broj frameova po sekundi i dinamičnije okruženje, koje se kasnije podiže na višu rezoluciju, bez realnih posljedica po pitanju performansi.

Šta novo donosi Nintendo Switch 2 (Pro)?

  Izvor: Nintendo

Pored spomenutog NVIDIA SOC-a, pretpostavlja se da će dimenzije ekrana ostati iste – 7 inča, ali će ovoga puta Samsung osigurati modernije i kvalitetnije OLED ekrane s rezolucijom većom od 720p. Šuška se da bi Nintendo mogao omogućiti Bluetooth podršku s novom verzijom konzole koja će se moći koristiti i za druge uređaje, a ne samo za povezivanje Joy Con kontrolera nego i na primjer slušalica.

Iako bi nova konzola trebala stići na tržište u trenutku kada je globalna nestašica čipova, dobavljači su uvjereni da će Nintendo imati sve potrebne komponente kako bi se konzola prozvela u očekivanoj količini, iako to možda neće biti dovoljno kako bi se zadovoljile potrebe svih potencijalnih kupaca u samom startu. Kao što se u startu teško dolazi(lo) do PlayStation i Xbox konzola.

Iako nitko nije spominjao nikakve informacije o cijeni nove generacije Switch konzola, pretpostavlja se da će cijena biti bar 100 dolara viša od prethodne generacije, s obzirom na listu unaprjeđenja koje će donijeti sa sobom.

  Izvor: Nintendo

  Izvor: Nintendo

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI