GOOGLE PHOTOS MIJENJA PRAVILA IGRE Više nije neograničeno besplatan | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE PHOTOS MIJENJA PRAVILA IGRE Više nije neograničeno besplatan

Autor Smartlife

Poznato je da će početkom lipnja Google svim korisnicima Gmaila ukinuti neograničeno backupiranje fotografija

  Izvor: Profimedia

Google je dugi niz godina korisnicima omogućavao besplatnu pohranu fotografija i video zapisa na Disku tako da se prostor od 15 GB, koji se inače koristi za e-mailove, nije trošio na fotografije. Osim ako ste koristili maksimalnu rezoluciju vaših fotografija, onda se prostor ipak trošio

Od početka lipnja Google mijenja pravilo i svaka pohranjena (backupirana) fotografija ili video zapis na Google Photos (Google Fotografije) trošit će vaš diskovni prostoru u oblaku. Snimate li svakodnevno veliki broj fotografija i videa, a želite i dalje imati sigurnosnu kopiju s vašeg telefona, morat ćete potražiti alternativna rješenja.

 Google Images Search Picture Photos Photographs;Google Images Search Picture Photos Visuals Photographs Image Search;Photo Search;Picture Search;Web Photo Search;Stock Photo Search;Web page;NOT_EDITORIAL_ONLY Izvor: Profimedia

Ipak, ako je vjerovati Googleu, oko 80% korisnika neće stići do limita još dobrih deset godina, ali što je s onima drugima?

Prvo što trebate uraditi prije nego što vas obuzme panika je kliknuti na ovaj link i provjeriti koliko imate slobodnog prostora. Photos and Videos su vaše fotografije i video snimci na Google Photos, dok su Drive i Gmail objedinjeni. Google će vam čak i procijeniti vrijeme koje vam je potrebno da popunite preostali prostor do besplatnih 15 GB.

  Izvor: Google

Kada saznate koliko prostora imate, možete obrisati mailove s velikim prilozima ili stare e-mailove koji vam nisu bitni. Ako u Gmail kliknete na strelicu u desnom kutu polja za pretragu otvorit će vam se izbornik s filterima po kojem možete pretražiti mailove prema kriterijima koje sami definirate - na primjer, po veličini.

  Izvor: Google

Google je također implementirao operatore u Gmail, preko kojih možete pretražiti elektronsku poštu. Na primjer, odaberete li „older_than:1y“, prikaza će vam se svi e-mailovi stariji od godinu dana. Ako zamijenite „1y“ s nekim drugim vrijednostima, na primjer „3y“ (3 godine), dobit ćete mailove starije od navedenog broja godina.

Možete upisati „Larger:10M“ i dobi ćete sve e-poruke veće od, u ovom slučaju 10 MB, a možete upisati i vrijednost po želji. Na primjer, možete upisati „has:attachment larger:1M older_than:1y“ kako biste dobili e-mailove starije od godinu dana s privitkom većem od 1 MB.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI