MNOGIMA SE NE SVIĐA Pucačina Overwatch 2 donosi neke promjene | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MNOGIMA SE NE SVIĐA Pucačina Overwatch 2 donosi neke promjene

Autor Smartlife

Nastavak jedne od najboljih igara iz 2016. godine neke će ipak razočarati

Pogledajte trailer za Overwatch 2
Izvor: Youtube

Overwatch 2 će imati manje igrača i ukinut će jednu od najvažnijih funkcija u timu. Ova pucačina s elementima MOBA video igara je prije nekoliko godina unijela svježinu u svijet natjecateljskih pucačina, zbog čega je i kod pojedinih portala ponijela titulu najbolje video igre 2016. godine.

Pet godina kasnije, kompanija Blizzard uveliko radi na nastavku ove igre, a iako će fokus biti na PvE sadržaju (igrači se zajedničkim snagama suprotstavljaju hordama robota kojima upravlja računalo) i dalje će glavni element ove igre biti na PvP (igrači protiv igrača).

Blizzard je upravo pokazao novi gameplay koji se tiče PvP načina i to na novim mapama koje će biti dostupne tek u novom dijelu, a čini se da je generalni dojam nezadovoljavajući. Naime, novi izvršni direktor te igre Aaron Keller je objavio da se Overwatch više neće igrati šest na šest već da će u jednom timu biti po pet igrača.

Detalji iz igre Overwatch 2
Izvor: Youtube

To znači da će na mapama biti deset igrača, što je standardno za većinu video igara, ali ne i Overwatch koji je na terenu imao 12 heroja. Trenutno se OW igra po principu 2-2-2, što znači da su dva igrača na poziciji DPS (rade najveću štetu/damage), dva igrača na poziciji support (obično održavaju u životu svoje suigrače) i dva igrača na poziciji tenka (primaju najveću štetu i štite svoje suigrače svojim štitovima).

U novom dijelu više neće biti dva tenka u jednom timu već će svi dosadašnji likovi (Reinhardt, Winston, Orisa, Zarya, Sigma, Roadhog i Hammond) dobiti redizajn (Reinhardt će imati tako dva Firestrike udarca i moći će zaustaviti Charge), a sve kako bi bio samo jedan tenk po timu. Ovakva promjena nije najbolje primljena kod igrača, pogotovo kod onih profesionalnih gejmera koji nastupaju u Overwatch ligi.

  Izvor: Blizzard Entertainment

Takva odluka je začuđujuća i zbog toga što su ovi tenkovi napravljeni da zajedno funkcioniraju, odnosno imaju sinergiju (Zarya štiti Reinhardta, Winston i Hammond zajedno uskaču u zadnju liniju), te svi ovi likovi u trenutnoj igri spadaju u glavne tenkove i sporedne tenkove (Main i Off Tank), ali to će se sada izbrisati. Razlog ove promjene su obrazložili riječima da će se igrači lakše snaći u kaosu, što će im olakšati balansiranje i pojednostavit će gameplay.

Kako je igra i dalje u fazi razvoja i još su uvijek nepoznate sve promjene, Blizzard je sebi dodatno zakomplicirao stvari s novom odlukom, pogotovo kada se uzme u obzir da izlazak OW2 nije ni na vidiku.

  Izvor: Blizzard Entertainment

Pored PvP gameplaya, pokazane su i nove mape (New York, Rim, Toronto i Monte Carlo), kao i novi dizajn likova dok ništa ne spominju za nove heroje. Predstavljen je i novi PvP način koji će se zvati Push.

Nove promjene ne treba dočekati s tolikim negodovanjem. Overwatch je kroz povijest više puta mijenjao svoju filozofiju te će samo vrijeme pokazati jesu li nove promjene bile dobre ili ne.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI