DVIJE, ALI VRIJEDNE Prve fotografije s Marsa (drugi put) | SmartlifeHR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DVIJE, ALI VRIJEDNE Prve fotografije s Marsa (drugi put)

Autor Igor Martić

Prije četiri dana kineska letjelica je dotaknula tlo na Marsu, a sad su stigle i prve fotografije

  Izvor: Profimedia

U srpnju prošle godine prema Marsu je krenula kineska svemirska letjelica, a od veljače je orbitirala te je zatim i sletjela. Na scenu sada stupa Zhurong rover na solarni pogon će uz šest znanstvenih instrumenata istraživati površinu "crvenog planeta".

Nakon Amerikanaca, i Kinezi su od sada prisutni na susjednom planetu. Kineska nacionalna svemirska uprava (CNSA) je za sada objavila dvije fotografije s Marsa, a snimila ih je sonda Tianwen-1 tijekom i nakon prvog slijetanja kineske letjelice.

Ispred rovera se na fotografiji jasno vidi smjer kretanja prema naprijed, a Marsov horizont izgleda zakrivljen zbog širokokutne leće s kojom je sve snimljeno.

 cn;category_code_sci Izvor: Profimedia


Na drugoj fotografiji, snimljenoj kamerom pozicioniranoj na stražnjoj strani rovera, vide se rasklopljeni solarni paneli i antena, a mogu se jasno vidjeti crvena površina i stijene.

 cn;category_code_sci Izvor: Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI