JOŠ NIJE SLUŽBENO PREDSTAVLJEN Ovako će izgledati Android 12 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

JOŠ NIJE SLUŽBENO PREDSTAVLJEN Ovako će izgledati Android 12

Autor Smartlife

Tjedan dana prije službenog predstavljanja pojavile su se informacije o novoj verziji Androida

  Izvor: FRONT PAGE TECH

Niti Android 12 neće imati slatki naziv, na što smo bili naviknuti još od 2008. godine pa do prije godinu-dvije. Sjećamo se Cupcake, Donat, Eclaire, FroYo, Gingerbread pa do drugih slatkih naziva poput Pie na Androidu 9.

S verzijom Android 10 je Google prestao davati slatke nazive, a prestale su i pretpostavke po kojoj bi slastici sljedeća verzija mogla dobiti naziv. Šteta, bilo je to baš zabavno. Valjda su se odlučili uozbiljiti.

Iako ćemo na skorašnjoj, tradicionalnoj konferenciji Google I/O vidjeti kako će izgledati Android 12, na pametne telefone neće baš tako brzo doći, što je i uobičajeno ga Googleov operativni sustav. Mogu proći mjeseci i mjeseci prije nego li vaš pametni telefon dobije nadogradnju. Android 12 očekuje se u rujnu ove godine.

  Izvor: FRONT PAGE TECH

Novi softver će donijeti znatno redizajnirano korisničko iskustvo te će imati nativnu podršku za teme. Očekujte novu tipkovnicu, ikonice aplikacije, a sustav korisničkog interfejsa bit će promijenjen u ovisnosti od izabrane teme.

Isto se može reći za brza podešavanja i ažurirane kontrole jačine zvuka. Sve ove novine će doći i s novim vidgetima koji podržavaju teme. Novi Android 12 donijet će i poboljšane animacije širom korisničkog interfejsa, što će stvoriti dojam da je sučelje i iskustvo korištenja fluidnije.

  Izvor: FRONT PAGE TECH

Google će osposobiti i dodatne opcije za uređivanje korisničkog interfejsa kao što su mogućnost ručnog i jednostavnog grupiranja obavještenja/notifikacija i mijenjanje veličine aplikacije kalkulator, prenosi PhoneArena.

Ovo bi mogao biti najveći Android update kada je u pitanju izgled, još od predstavljanja Android 5.0 Lollipop verzije s dizajnerskim jezikom Material dizajn (2014. godine). Pored ljepšeg izgleda, Google je radio i na poboljšanju privatnosti i zaštite korisnika. Morat ćemo pričekati kako bismo vidjeli kakve nas novosti očekuju na ovom području, ali ono što se zna je da Google radi na svojoj verziji Appleove App Tracking Transparency opcije.

Druge opcije koje nisu spomenute uključuju Google Assistant podršku za teme kao i dodatne pokretače za osobnog asistenta, poput dvostrukog tapkanja poleđine telefona (već je dostupno kod iPhone modela).

Novosti koje će donijeti Android 12
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI