AMERIČKI IZDAVAČ VIDEOIGARA Platit će 100 milijuna dolara za tužbu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

AMERIČKI IZDAVAČ VIDEOIGARA Platit će 100 milijuna dolara za tužbu

Autor Ivan Vukić

Riot Games novac će potrošiti na grupnu tužbu za rodnu diskriminaciju

 Riot games League of Legends (4).jpg Izvor: Kris Tripplaar / ddp USA / Profimedia

Američki izdavač videoigara Riot Games najpoznatiji je po igri League of Legends. Iznos od 100 milijuna američkih dolara otići će na rješavanje spolne diskriminacije i za seksualno uznemiravanje, a novac će dobiti sadašnji i bivši zaposlenici.

 Riot games League of Legends (3).jpg Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Isplatit će 80 milijuna dolara članovima grupne tužbe dok će oko 20 milijuna dolara otići za pravne troškove tužitelja. Oko 2300 radnika ima pravo na dio od 80 milijuna dolara, a veći iznos će dobiti oni koji su u tvrtci radili duže.

Tužba protiv Riot Games je podnesena u studenom 2018. kada je poslužitelj za igre Kotaku objavio članak u kojem je opisana praksa na Riot Gamesu, uključujući navodnu opstrukciju žena na visokim pozicijama ili seksualne napretke.

 Riot games League of Legends (1).jpg Izvor: Kris Tripplaar / ddp USA / Profimedia

Prije tri godine tužbu su podnijele sada bivše zaposlenice Melanie McCracken i Jess Negrón - radi se o spolnoj diskriminaciji, seksualnom uznemiravanju i nedoličnom ponašanju kojem su bile izložene u Riot Games.

Prije dvije godine Riot Games je pristao na 10 milijuna dolara kako bi se riješila tužba, ali je taj sporazum sudski blokirao kalifornijski Odjel za pošteno zapošljavanje i stanovanje DFEH (Department of Fair Employment and Housing). Smatrali su da bi žrtve trebale dobiti 400 milijuna dolara. U međuvremenu, sklopljena je nagodba s DFEH-om na iznos od 100 milijuna USD.

 Riot games League of Legends (2).jpg Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI