PONOVO ĆE POLETJETI Elon Musk i njegove rakete ne miruju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PONOVO ĆE POLETJETI Elon Musk i njegove rakete ne miruju

Autor Krunoslav Ćosić

Starship raketa u svemir bi mogla već u siječnju sljedeće godine

 Elon Musk Starship raketa (6).jpg Izvor: SPACEX / UPI / Profimedia

Milijarderski poduzetnik i vizionar Elon Musk najavio je da će se prvi orbitalni probni let rakete Starship, koju razvija njegova tvrtka SpaceX, za letove na Mjesec i Mars vjerojatno dogoditi početkom 2022. godine.

 Elon Musk Starship raketa (3).jpg Izvor: SpaceX / Zuma Press / Profimedia

Naravno, ukoliko sve bude išlo po planu. Ne dogodi li se u siječnju, plan je ponovo pokušati u veljači iste godine. I zatim nastavljaju dalje...

Elon Musk se nada da će u 2022. godini obaviti desetak lasniranja rakete Starship, a možda i više. Izjavio je to tijekom izlaganja na sastanku Odbora za svemirske studije i Odbora za fiziku i astronomiju koji su u sastavu američkog nacionalnog Akademije znanosti, inženjerstva i medicine.

Svemirska letjelica visoka je 50 metara i sastoji se od dva elementa, a oba dijela su dizajnirana za ponovnu upotrebu. Pokreće ih SpaceX-ov Raptor motor. Krajnji cilj je prijevoz ljudi na Mjesec i na Mars, ali i do nekih drugih udaljenih odredišta unutar Sunčevog sustava.

Musk je dodao i kako letjelica može podnijeti slijetanje i ponovno lansiranje s površine koja nije savršeno ravna tako ne treba nužno platformu koja je ravna. U ovom trenutku SpaceX radi na raketi Starhopper, a raketa je u testnoj verziji i izrađena je od nehrđajućeg čelika, a izrađuje se u tvrtkinom pogonu u Boca Chica u Teksasu.

 Elon Musk Starship raketa (4).jpg Izvor: SpaceX / Zuma Press / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI