ISKORISTITE JOŠ VIŠE CHROME: Za pisanje teksta, bolje teme i organizaciju | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ISKORISTITE JOŠ VIŠE CHROME: Za pisanje teksta, bolje teme i organizaciju

Autor Ivan Vukić

Googleov Chrome dobiva 3 nove generativne AI značajke koje će olakšati korištenje web preglednika

 Google-Chrome-_-laptop-_-Foto-Unsplash.jpeg Izvor: UNSPLASH

Za sada su to eksperimentalne značajke umjetne inteligencije, ali će vam pomoći da organizirate svoje kartice, izradite prilagođene teme i dobijete pomoć pri pisanju na webu. U radu se koristi strojno učenje te se uz pomoć umjetne inteligencije pretraživanje može učiniti još lakšim, ali i sigurnijim i pristupačnijim.

Google je započeo s poboljšanjem praktičnih, svakodnevnih zadataka poput pomoći u dodavanju titlova u stvarnom vremenu na videozapise, boljeg otkrivanja zlonamjernih web-mjesta, upravljanja upitima za dopuštenja i generiranja ključnih točaka web stranice.

Od izdanja preglednika Chrome (M121) uvode eksperimentalne generativne značajke umjetne inteligencije kako bi pregledavanje učinili još lakšim i učinkovitijim, piše Google na svoje blogu te pojašnjavaju da ćete moći isprobati nove značajke u Chromeu na Mac i Windows računalima.

Samo se prijavite u Chrome, odaberite "Postavke" iz izbornika s tri točke i idite na "Eksperimentalni AI" ” stranici. Budući da su ove značajke rani javni eksperimenti zasad će biti onemogućene za poslovne i obrazovne račune.

Pametno organizirajte svoje kartice

Grupe kartica su koristan način za upravljanje velikim brojem kartica, ali njihovo upravljanje može biti prilično težak proces. Uz novu značajku organizatora kartica Chrome će automatski predložiti i stvoriti grupe kartica na temelju vaših otvorenih kartica.

Bit će to osobito korisno ako radite na nekoliko zadataka u Chromeu u isto vrijeme, poput planiranja putovanja, istraživanja teme i kupnje. Kako biste koristili ovu značajku desnom tipkom miša kliknite karticu i odaberite "Organiziraj slične kartice" (Organize Similar Tabs) ili kliknite padajuću strelicu lijevo od kartica.

Chrome će čak predložiti nazive i emotikone za te nove grupe kako biste ih lako mogli ponovno pronaći kada vam sljedeći put zatrebaju.

Vlastite teme uz pomoć AI-ja

Od sada možete još više personalizirati svoj preglednik Chrome. Moći ćete brzo generirati prilagođene teme na temelju subjekta, raspoloženja, vizualnog stila i boje koju odaberete.

Kako biste započeli posjetite bočnu ploču "Prilagodi Chrome" (Customize Chrome), kliknite "Promijeni temu" (Change theme), a zatim "Stvori pomoću umjetne inteligencije" (Create with AI). Na primjer, možda ste zaljubljeni u "polarnu svjetlost" i želite je vidjeti u "animiranom" stilu s "vedrim" raspoloženjem. Samo odaberite te opcije da biste vidjeli što Chrome nudi.

Pomoć pri pisanju na webu

Pisanje na webu može biti zastrašujuće, osobito ako želite artikulirati svoje misli na javnim mjestima ili forumima. Google uskoro pokreće još jednu eksperimentalnu značajku pokretanu umjetnom inteligencijom koja će vam pomoći da pišete s više samopouzdanja na webu.

 Chrome Pomoć pri pisanju na webu.gif Izvor: Google blog

Lakše ćete od sada ostaviti dobro napisanu recenziju za restoran, sastaviti prijateljski odgovor na poziv za zabavu ili uputiti službeni upit o najmu stana. Kako biste započeli desnom tipkom miša kliknite tekstni okvir ili polje na bilo kojem web-mjestu koje posjetite u Chromeu i odaberite "Pomozi mi pisati" (Help me write). Upišite nekoliko riječi i AI će pokrenuti proces pisanja za vas.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI