Velika promjena za korisnike prepaid kartica u susjedstvu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Velika promjena za korisnike prepaid kartica u susjedstvu

Autor Smartlife

Od 10. veljače 2025. godine svi će korisnici tarifa na bonove morati biti registrirani

 SIM kartica (1).jpg Izvor: - / Panthermedia / Profimedia

Uvodi se novo pravilo za prepaid korisnike u Srbiji: ako ga se ne pridržavate u narednih godinu dana - gubite broj. Oni koji svoje prepaid brojeve ne registriraju nakon 10. veljače 2025. moći će ih koristiti samo za pozive hitnim službama ili korisničkoj podršci operatora.

Svi korisnici mobitela na bonove u Srbiji će se morati registrirati počevši od 10. veljače 2025. godine, a registraciju će moći obaviti u poslovnicama telekom operatora ili otvaranjem računa online. Od tog datuma korisnici će se prilikom kupnje novih prepaid kartica morati registrirati kako bi ih mogli koristiti.

Postupno će se uvesti sustav online registracije "koristeći shemu elektroničke identifikacije osnovne razine povjerenja", priopćilo je Ministarstvo informiranja i telekomunikacija.

 SIM kartica (2).jpg Izvor: Dzmitry Kliapitski / Alamy / Alamy / Profimedia

Svi neregistrirani prepaid korisnici moći će koristiti sve usluge koje već koriste najkasnije do 10. veljače 2025. godine te će nakon toga registracija biti obavezna za sve korisnike. Ministarstvo informiranja i telekomunikacija objavilo je u petak u Narodnim novinama Pravilnik o tehničkim uvjetima za registraciju krajnjih korisnika prepaid usluga.

Pravilnik o tehničkim uvjetima za registraciju krajnjih korisnika prepaid usluge stupa na snagu 10. veljače 2024. godine. Od tada će se svi neregistrirani korisnici moći registrirati u poslovnicama, što znači da imaju godinu dana za registraciju prepaid broja.

U ovom trenutku nije poznato hoće li se i korisnici drugih zemalja, koji budu kupovali prepaid kartice tijekom turističkog boravka, morati registrirati. Takvo pravilo vrijedi u Crnoj Gori te tamo ne možete kupiti prepaid SIM karticu bez davanja osobnog dokumenta na uvid. Kao što je poznato, u Hrvatskoj korisnici prepaida nisu obavezni obaviti registraciju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI