NAKON DVIJE GODINE: U svijetu će biti 290 milijuna 6G korisnika | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON DVIJE GODINE: U svijetu će biti 290 milijuna 6G korisnika

Autor Krunoslav Ćosić

Počela su predviđanja za sljedeću (šestu) generaciju mobilne telefonije koja se tek razvija

 6G (2).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Analitičarska kuća Juniper Research postala je jedna od prvih koja je predvidjela početne brojke za 6G mreže. Predviđaju da će tehnologija dosegnuti 290 milijuna veza na globalnoj razini u roku od dvije godine od očekivanog lansiranja u 2029. godini. Prije toga se moraju riješiti potencijalni tehnički problemi.

Tvrtka je označila očekivane izazove za generiranje mreže uključujući pitanje smetnji koje proizlaze iz korištenja visokofrekventnog spektra. Minimizirajući to, navedeno je da je to najhitnija briga za operatore koji će uvesti 6G.

U usporedbi s trenutnim 5G mrežama predviđa se da će 6G ponuditi 100 puta veću propusnost. Međutim, tehnologija je još uvijek u fazi razvoja, s nedefiniranim standardima, a mnogi operatori još nisu ni pokrenuli samostalni 5G.

 5G 6G (1).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

Juniper Research primijetio je da će operatori morati uložiti u tehnologiju rekonfigurabilnih inteligentnih površina (reconfigurable intelligent surfaces - RIS) kako bi ublažili smetnje uzrokovane velikim objektima. Tvrdi se da će to funkcionirati tako što će "namjerno reflektirati i prelamati 6G mobilne signale kako bi se paketima podataka omogućilo kretanje oko fizičkih prepreka", piše Mobile World Live.

Istraživački analitičar Alex Webb rekao je: “Inicijalna 6G pokrivenost dogodit će se u najgušće naseljenim geografskim područjima kako bi se opsluživalo što više korisnika. Stoga će RIS tehnologija biti ključna za pružanje vrijedne 6G usluge potrošačima i poslovnim korisnicima u prvih nekoliko godina rada mreže.”

U trenutku kada Juniper Research očekuje da će 6G dosegnuti 290 milijuna veza GSMA Intelligence predviđa u svom izvješću o mobilnom gospodarstvu za 2023. da će 5G premašiti 5 milijardi veza.

 6G (1).jpg Izvor: - / Wavebreak / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI