Qualcomm se priprema za metaverzum s AR platformom | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Qualcomm se priprema za metaverzum s AR platformom

Autor Krunoslav Ćosić

Qualcomm je predstavio razvojni komplet Snapdragon Spaces

 Snapdragon Spaces (4).jpg Izvor: Youtube

Razvojni komplet se nosi na glavi i namijenjen je za izradu aplikacija proširene stvarnosti ili dodavanje AR-a (augmented reality) postojećim Android aplikacijama. Snapdragon Spaces se nadovezuje na postojeće Qualcommove XR1 i XR2 5G platforme te uključuje prostorno mapiranje i umrežavanje, okluziju, detekciju ravnine, lokalna sidra i postojanost te razumijevanje scene, izjavio je proizvođač čipova Qualcomm, a prenosi Mobile World Live.

Platforma će uključivati stručnost stečenu iz dvije nedavne akvizicije, otkrio je Qualcomm. HINS SAS i njegova podružnica Clay AIR donose praćenje ruku i prepoznavanje gesta dok Wikitude dodaje prepoznavanje objekata i slika i tehnologiju praćenja.

Introducing Snapdragon Spaces XR Developer Platform
Izvor: Youtube

Hugo Swart, Qualcommov potpredsjednik i GM, XR, predviđa da će proširena stvarnost (AR) zamijeniti svaki zaslon koji imamo, kako se tehnologija razvija. “Idemo u svijet u kojem taj 2D ekran zaista nestaje”.

U predviđanju 3D fuzije virtualnog i fizičkog svijeta Swartu se pridružuju brojni visoki tehnološki rukovoditelji, uključujući izvršnog direktora Microsofta Satyu Nadellu i osnivača Facebooka Marka Zuckerberga koji je svoju tvrtku preimenovao u Meta kao referencu na metaversum.

 Snapdragon Spaces (5).jpg Izvor: Youtube

Prva komercijalna implementacija Snapdragon Spacesa bit će u pametnim naočalama Lenovo ThinkReality A3 uparenima s pametnim telefonom Motorola. Xiaomi i Oppo također će podržavati Snapdragon Spaces, što bi trebalo biti dostupno u proljeće 2022.

Qualcomm je također imenovao operatore mobilne mreže Deutsche Telekom, T-Mobile US i NTT DoCoMo kao partnere za koje se očekuje da će povezati AR naočale s pametnim telefonima, podržavajući komercijalizaciju Snapdragon Spacesa.

Kako bi izgradio razvojni ekosustav, Qualcomm podržava mnoga postojeća 3D okruženja, uključujući ona koja su kreirali Epic Games, Unity i Niantic. Ovog tjedna Niantic je lansirao novu platformu nazvanu Lightship koja integrira Snapdragon Spaces kako bi programerima omogućila stvaranje AR iskustva na otvorenom.

 Snapdragon Spaces (2).jpg Izvor: Qualcomm

 Snapdragon Spaces.jpg Izvor: Qualcomm

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI