USKORO SLIJEDI RAZDVAJANJE: Dobre novosti za korisnike Facebooka i Instagrama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

USKORO SLIJEDI RAZDVAJANJE: Dobre novosti za korisnike Facebooka i Instagrama

Autor Smartlife

Korisnici će uskoro moći razdvojiti svoje Facebook i Instagram račune i prestati dijeliti podatke između Googleovih aplikacija

 Facebook Messenger (3).jpg Izvor: Meta news

Odluka Mete da korisnicima u EU omogući potpuno odvajanje svojih aplikacija, poput Googleove odluke da prestane dijeliti podatke između svojih aplikacija, posljedica je uvođenja Zakona o digitalnim tržištima koji stupa na snagu u ožujku.

Korisnici internetskih platformi tvrtke Meta uskoro će moći potpuno odvojiti svoje Facebook i Instagram račune odnosno prekinuti vezu između različitih aplikacija tvrtke.

I dalje će moći koristiti različite društvene mreže i njihove aplikacije, s tim da više neće međusobno dijeliti korisničke podatke, objavila je američka tvrtka.

Ova se odluka za sada odnosi na korisnike iz zemalja članica Europske unije i vezana je uz nove propise koji će uskoro stupiti na snagu.

 Messenger Poruke koje nestaju.jpg Izvor: Meta news

"Odluka je donesena u svjetlu činjenice da novi Zakon o digitalnim tržištima (DMA) stupa na snagu u Europskoj uniji u ožujku. Korisnici u državama članicama EU dobit će informacije o nadolazećim promjenama u nadolazećim tjednima", navodi Meta, koju prenosi The Verge.

U praksi, nova pravila znače da će korisnici koji su prethodno povezali svoje Facebook i Instagram račune sada moći da ih razdvoje, a zatim moći koristiti Messenger kao potpuno samostalnu aplikaciju bez potrebe da imaju Facebook račun.

 Messenger Poruke koje nestaju.jpg Izvor: Meta news

Također, isto se odnosi i na usluge platformi Facebook Marketplace i Facebook Gaming koje će se moći koristiti i kada korisnik nije povezan s aktivnim Facebook računom.

Osim Mete, i Google je početkom ove godine najavio da će, sukladno Zakonu o digitalnim tržištima, korisnicima dati mogućnost da prestanu dijeliti podatke između različitih aplikacija unutar svog Google računa, poput internetskog preglednika Google Chrome, video platformi YouTube ili aplikaciji Google Maps.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI