Europski operatori potiču održivost pametnih telefona | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Europski operatori potiču održivost pametnih telefona

Autor Igor Martić

Telefoni se procjenjuju na temelju utjecaja proizvodnje, uporabe, transporta i zbrinjavanja

 Stari mobiteli pametni telefoni (3).jpg Izvor: Maksym Yemelyanov / Alamy / Alamy / Profimedia

Europski operateri pozdravili su potencijal uspostave globalnih standarda za održivost mobilnih uređaja proširivanjem programa ocjenjivanja koji je uveden u svibnju. U zajedničkoj izjavi Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telia i Vodafone Grupa objasnili su da će kroz Eco Rating početi procjenjivati utjecaj mobilnih uređaja na okoliš, a koji se prodaju u sedam zemalja u Sjevernoj i Južnoj Americi.

Prethodno su 24 europska tržišta već podržana tim programom, a Južna Afrika i Brazil su naknadno dodani. Proširenje na nove zemlje ima za cilj potaknuti globalne operatore u stvaranju univerzalnog sustava označavanja za pametne telefone i telefone s dodatnim funkcijama.

 Stari mobiteli pametni telefoni (1).jpg Izvor: pavel sevruykov / Panthermedia / Profimedia

Na osnovi informacija koje pružaju proizvođači uređaja, uređaji se procjenjuju na temelju utjecaja same proizvodnje, uporabe, transporta i zbrinjavanja uređaja nakon korištenja. Telefoni će dobivati ocjenu za svoj ugljični otisak tijekom cijelog životnog ciklusa, a bit će dostupne i dodatne informacije o njihovoj trajnosti, mogućnosti recikliranja, klimatskoj učinkovitosti i učinkovitosti resursa te lakoći s kojom se mogu popraviti.

Inicijativa Eco Rating trenutačno pokriva više od 150 modela telefona, što je gotovo dvostruko više od broja u trenutku pokretanja inicijative. Dobavljači Fairphone, Realme i Vivo nedavno su se pridružili, uz još desetak drugih dobavljača uključujući Huawei, Samsung, HMD Global (Nokia), OnePlus i Xiaomi.

 Stari mobiteli pametni telefoni (2).jpg Izvor: Aleksandr Volkov / Alamy / Alamy / Profimedia

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI