MODERNI STANDARD: Nove značajke RCS poruka | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MODERNI STANDARD: Nove značajke RCS poruka

Autor Davor Dakić

U svijetu već postoji milijardu RCS korisnika Googleovih poruka

 Google poruke RCS.jpg Izvor: Google blog

Kroz prethodne godine stvorila se potreba unaprjeđenja SMS poruka koje su zastarjele i nisu pratile razvoj instant poruka. Za to je bilo potrebno uključiti telekom operatore i proizvođače pametnih telefona diljem svijeta kako bi razvili i usvojili RCS, moderni standard za slanje poruka.

Zamjenom zastarjelih SMS i MMS protokola korisnici imaju koristi od modernijeg i sigurnijeg iskustva slanja poruka s indikatorima tipkanja, potvrdama o čitanju, visokokvalitetnim dijeljenjem medija, poboljšanim grupnim razgovorima, boljom privatnošću poput enkripcije s kraja na kraj i više s RCS-om. RCS je postao bolji protokol za razmjenu poruka.

Pošaljite SMS kao da pričate - nove značajke Google poruka
Izvor: Youtube

Osim Google poruka, podsjeća Google na svojem blogu, postoje i drugi klijenti za razmjenu poruka koji koriste RCS, poput Applea koji je poduzeo svoj prvi korak prije dva tjedna u objavi da prihvaća RCS.

Google Messages uvodi sedam zabavnih novih načina kroz koje se možete izraziti kada komunicirate i povezujete se s drugim korisnicima Androida.

1. Photomoji

Photomoji vam omogućuju pretvaranje vaših omiljenih fotografija u reakcije uz pomoć Google AI-ja na uređaju. Želite li reagirati na poruku slikom vas ili vašeg četveronožnog najboljeg prijatelja?

 Google poruke Photomoji 1.jpg Izvor: Google blog

Jednostavno odaberite fotografiju, odaberite objekt koji želite pretvoriti u Photomoji i pritisnite Pošalji. Vaše kreacije bit će spremljene u posebnoj kartici za ponovnu upotrebu, a kao bonus vaši prijatelji u grupnim chatovima također mogu koristiti vaše poslane Photomojije.

2. Glasovna raspoloženja, plus poboljšana kvaliteta zvuka

Glasovna raspoloženja (Voice Moods) unose život u glasovne poruke. Uz devet različitih emocija koje možete izabrati, vaš glas može posipati emotikone u obliku srca, vatrene kugle ili rasplamsati zabavu tako da primatelj može čuti vaše riječi zajedno s vizualnim efektom koji izražava kako se osjećate u tom trenutku.

 Google poruke Glasovna raspoloženja 2.jpg Izvor: Google blog

3. Zaslonski efekti

Sa zaslonskim efektima vaše poruke oživljavaju uz živopisne animacije koje će vaše riječi pretvoriti u blistav vizualni prikaz. Jednostavno upišite određene poruke kao što su "pada snijeg" ili "Volim te" i gledajte kako vaš ekran pršti u simfoniji boja i pokreta.

 Google poruke Zaslonski efekti 3.jpg Izvor: Google blog

4. Prilagođeni mjehurići

S novim prilagođenim oblačićima možete prilagoditi boju oblačića i pozadinu vašeg razgovora i osobe s kojom komunicirate. Odaberite drugu boju za svaki chat ako želite.

 Google poruke Prilagođeni mjehurići 4.jpg Izvor: Google blog

5. Reaction Effects

Učinci reakcije je dodatak vašem iskustvu slanja poruka koji unosi više života u vaše razgovore. Zamislite ovo: vaš vam prijatelj šalje poruku kako bi vas obavijestio da je rezerviran novi restoran o kojem svi bruje. Ako na poruku reagirate jednostavnim emojijem palca magija se trenutno razvija dok animirani trio ruku pleše oko oblačića poruke.

 Google poruke Reaction Effects 5.jpg Izvor: Google blog

6. Animirani Emoji

Iako su emotikoni temelj našeg izražavanja kada šaljemo poruke animirani emotikoni idu korak dalje tako što svakoj poruci dodaju zadivljujuću eksploziju vizualnih efekata. Na primjer, ako vam prijatelj pošalje poruku u kojoj otkriva prekrasno mjesto za odmor koje je upravo rezervirao za vaše putovanje, a vi kao odgovor dodirnete srce oslobodit ćete animirani emoji koji svjetluca blistavim ružičastim srcem kako bi ispravno izrazio svoje uzbuđenje.

 Google poruke animirani emotikoni 6.jpg Izvor: Google blog

7. Profili

S profilima imate moć personalizirati ime profila i sliku koja prati vaš broj telefona. Uz Profile sada možete oblikovati svoj izgled na Googleovim uslugama. Time se rješava problem primanja poruka s telefonskih brojeva koji nisu spremljeni u vašim kontaktima, što može biti posebno korisno u grupnim razgovorima kako biste znali tko su svi ostali sudionici u grupi.

 Google poruke RCS profili 7.jpg Izvor: Google blog

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI