NAKON GODINA ODBIJANJA: Apple službeno prihvaća RCS poruke | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

NAKON GODINA ODBIJANJA: Apple službeno prihvaća RCS poruke

Autor Smartlife

Dopisivanje između Android i iPhone korisnika ulazi u 21. stoljeće

 Slanje poruka pametni telefoni (2).jpg Izvor: Shutterstock

Nakon godina odbijanja prihvaćanja RCS-a Apple je upravo najavio da će podrška za moderni standard slanja poruka stići na iPhone u 2024. godini.

U kratkoj izjavi poslanoj odabranim medijima u SAD-u Apple je najavio promjenu za koju nitko nije očekivao da će se dogoditi bez izravne intervencije regulatora. Nakon godina odbijanja prihvaćanja RCS-a nasljednika standarda SMS poruka iz prošlog stoljeća, Apple je najavio da će podrška za novi standard stići na iPhone u 2024. godini.

"Sljedeće godine ćemo dodati podršku za RCS Universal Profile, trenutni standard koji objavljuje GSM Association. Vjerujemo da će RCS Universal Profile ponuditi bolje iskustvo interoperabilnosti od SMS-a i MMS-a. Radit će u tandemu s iMessageom, koji će nastaviti biti najbolje i najsigurnije iskustvo slanja poruka za korisnike Applea", kaže Apple.

Ova odluka dolazi nakon ogromne količine kritika, ali i pritisaka drugih velikih kompanija koje već neko vrijeme pokušavaju uvjeriti Apple da prihvati RCS.

Kraj za plave i zelene mjehuriće?

RCS je stigao na Android telefone 2019. i donio je mnoge prednosti u odnosu na SMS:

Grupni razgovori
Komunikacija putem interneta
Slanje slika i videa u HD rezoluciji
Pročitaj izvješće o poruci
Izvješće o tipkanju poruka
Enkripcija u porukama
Mogućnost dijeljenja lokacije u stvarnom vremenu
Besplatno slanje poruka u inozemstvo ako obje strane koriste RCS

 iMessage-Google.jpg Izvor: Google

Apple će prihvaćanjem RCS standarda omogućiti rad navedenih značajki u komunikaciji između Android i iPhone korisnika, koje su trenutno dostupne samo na Android-Android i iPhone-iPhone vezi putem iMessagea, što je Apple istaknuo korištenjem plavih i zelenih mjehurića.

Plavi i zeleni mjehurići postali su kulturni fenomen u SAD-u koji je vršio pritisak na kupce da odaberu iPhone, što je Apple dobro znao iskoristiti. Malo ljudi zna da je bilo prijedloga da iMessage aplikacija dobije svoju verziju za Android, no to se nikada nije dogodilo. Saznali smo razlog zahvaljujući objavljenim e-porukama Craiga Federighija na sudu:

"U nedostatku strategije da postane primarni servis za razmjenu poruka za većinu korisnika mobilnih telefona zabrinut sam da će iMessage na Android uređajima poslužiti za uklanjanje prepreka za iPhone obitelji da daju njihovoj djeci Android telefone."

Nakon odluke o prihvaćanju RCS-a ostaje pitanje hoće li Apple nakon implementacije ukloniti zelene mjehuriće iz svoje aplikacije za razmjenu poruka ili će i dalje raditi razliku između korisnika iPhonea i Androida. Odgovor ćemo dobiti u 2024.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI