TELEFONICA I NOKIA: Otvaraju 5G holografski laboratorij | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TELEFONICA I NOKIA: Otvaraju 5G holografski laboratorij

Autor Krunoslav Ćosić

Razvit će se niz holografskih slučajeva upotrebe u svrhe podučavanja i zabave

 Hologram (2).jpg Izvor: Telefonica

Telefonica i Nokia udružile su se sa sveučilištem u Španjolskoj kako bi pokrenule, kako tvrde, prvi 5G holografski laboratorij u zemlji. Bit će dizajniran za razvoj i testiranje slučajeva korištenja ove tehnologije kojoj se predviđa dobra budućnost.

U priopćenju je španjolski operater objasnio da će surađivati s Nokijom na postavljanju samostalnog i nesamostalnog 5G u pojasu od 26 GHz u laboratoriju na Politehničkom sveučilištu u Valenciji, piše Mobile World Live, s ciljem korištenja objekta kao glavnog testnog poligona za privatne i javne entitete.

Nastojat će razviti niz holografskih slučajeva upotrebe uključujući korištenje tehnologije u svrhe podučavanja i zabave, zajedno s imerzivnim videokonferencijama uz korištenje "hiper-realističnih" 3D avatara.

 5g;abstract;adult;ai;attractive;background;business;businesswoman;button;caucasian;communication;computing;concept;connection;creative;dark;design;device;digital;double;european;exposure;futuristic;glowing;hand;hologram;hud;icons;information;innovation;interface;internet;media;mobile;multiexposure;network;online;portrait;screen;social;speed;suit;technology;user;virtual;web;website;wireless;woman;young Izvor: Daniil Peshkov / Stock Budget / Profimedia

Telefonica će pružiti podršku za rad mreže uključujući dizajn i razvoj 3D holograma u stvarnom vremenu te 5G infrastrukturu za oblak i rubno računalstvo za impresivan prijenos sadržaja. 5G opremu za holografski studio osigurala je Nokia.

Nadalje, Sveučilišni institut za telekomunikacije i multimediju okupit će istraživački tim koji će istražiti upotrebu tehnologije u akademskom polju i "dizajnirati holografske komunikacije budućnosti".

Pokretanje holografskog studija financirale su španjolska vlada i Europska komisija, podupirući širi program istraživanja i razvoja za unaprjeđenje 5G i 6G mreža.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI