HOLOGRAFSKO 3D ISKUSTVO: Spoj virtualne i stvarne stvarnosti | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HOLOGRAFSKO 3D ISKUSTVO: Spoj virtualne i stvarne stvarnosti

Autor Igor Martić

Testira se virtualno i sveobuhvatno iskustvo, uz prikaz u virtualnom okruženju

 Hologram.jpg Izvor: Telefonica

Deutsche Telekom, Orange, Telefónica i Vodafone u suradnji s tvrtkom za duboku tehnologiju (deep tech) Matsuko implementiraju koncept holografske prisutnosti kao jednostavnog telefonskog poziva. Ideja provedenog pilota je kako holografske pozive učiniti lakima i jednostavnima poput telefoniranja.

Tvrtke razvijaju platformu koja će kombinirati stvarni i virtualni svijet putem mobilne veze koristeći kameru pametnog telefona za generiranje 2D videa koji se potom prikazuje kao 3D hologram u oblaku kako bi se gledateljima prenosio u AR/VR/ MR okruženje s velikom jasnoćom i oštrinom.

Testna platforma koristi atribute 5G povezivosti (velika brzina, velika propusnost i mala latencija) kako bi prevladala neke od izazova u stvaranju realističnih 3D slika koji su postojali do sada. Hologrami se stvaraju pomoću selfie kamere pametnog telefona za snimanje i prijenos trodimenzionalne holografske slike osobe u stvarnom vremenu prije obrade kroz napredni mehanizam za 3D renderiranje.

 Hologram (2).jpg Izvor: Telefonica

Zatim pruža virtualno i sveobuhvatno iskustvo te ga prikazuje u virtualnom okruženju ili s postavkama stvarnog svijeta koristeći naočale za virtualnu stvarnost/proširenu stvarnost.

Nakon uspješnog završetka prve faze suradnje strane će nastaviti poboljšavati temeljnu tehnologiju, s fokusom na kvalitetu usluge. Trenutno ispituju potencijal za isporuku sličnu emitiranju, stvarajući mogućnost da se događaji ili prezentacije izvode virtualno sa zadivljujućim realizmom.

Edge computing

Ključ za ovaj realizam je upotreba mobilne rubne računalne tehnologije - takozvane 'distribuirane mreže' pri čemu mrežna i aplikacijska inteligencija funkcionira dalje od mrežne jezgre - značajno poboljšavajući i latenciju i propusnost, koji su ključni za osiguranje najživopisnijeg i pouzdano VR i iskustvo mješovite stvarnosti.

Rezultati su bili ohrabrujući zahvaljujući 5G-u i vrhunskoj tehnologiji. Prethodni problemi povezani s mrežom koji su ometali glatko i prirodno holografsko kretanje holograma su riješeni. Matsuko platforma osigurava da krajnji rezultat ima koristi od boljih rezolucija boja i tekstura, postiže se povećanje realizma pri gledanju na pametnom telefonu ili drugom mobilnom uređaju i bez potrebe za naočalama.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI