Mobile World Capital Barcelona predstavio holografski demo s 5G na MWC21 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Mobile World Capital Barcelona predstavio holografski demo s 5G na MWC21

Autor Krunoslav Ćosić

Hologram će revolucionirati svijet zabave i komunikacije među ljudima

  Izvor: Mobile World Capital Barcelona

Zahvaljujući maloj latenciji Vodafoneove komercijalne 5G mreže, holografska komunikacija može prenositi 3D video koji je poprilično težak za prijenos podataka. Posjetitelji Mobile World Capital Barcelona na štandu na Mobile World Congressu mogu isprobati kako funkcionira ova novost, stvorit će svoj hologram i vidjeti ga uživo projiciran na uređaju Portl.

5G je ključan za prelazak holografske komunikacije na sljedeću razinu. Uz prijenos velike količine podataka u stvarnom vremenu, uronjene tehnologije spremne su za široku komercijalnu upotrebu. Impresivna tehnologija i teleprisutnost utjecat će na način na koji se proizvođači sadržaja, robne marke (brandovi) i široka paleta industrija izlaze na tržište.

  Izvor: Mobile World Capital Barcelona

Prema Eduardu Martínu, direktoru informacijske tehnologije i direktoru 5G-a za Mobile World Capital Barcelona „ova tehnologija napreduje vrlo brzo i uvjereni smo da je to put prema naprijed. Ne znamo hoće li za to biti pet godina, ali ono što znamo jest da će holografska tehnologija ovdje ostati i da će revolucionirati ne samo industriju zabave, već i komunikacije općenito ”.

Korištenjem Portla, holografskog uređaja Newtonlab Space, mogu se projicirati 3D sadržaji, pa čak i osoba u prirodnoj veličini, što će omogućiti teleprisutnost na visokoj razini u stvarnom vremenu pomoću 5G tehnologije.

  Izvor: Mobile World Capital Barcelona

Portl ima kameru i dva zvučnika koji, zajedno s 5G tehnologijom, omogućuju interakciju u stvarnom vremenu između fizičke publike ispred uređaja i osobe projicirane kao hologram koja se nalazi u studiju za snimanje, a koji bi mogao biti bilo gdje u svijetu. Razlučivost i kvaliteta hologramske slike su maksimalni, kao i neposrednost povratka, što je bitno za interakciju u stvarnom vremenu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI