UPOZNAJTE UKUSNE PLODOVE JESENI Kroz zanimljive aplikacije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

UPOZNAJTE UKUSNE PLODOVE JESENI Kroz zanimljive aplikacije

Autor Dijana Kaćanski

Vrijeme jesenjih kiša idealno je za rast gljiva pa mnogobrojne ljubiteljice spremno dočekuju vrijeme berbe

 djevojka s gljivom.jpg Izvor: Svetlana Khvorostova / Alamy / Alamy / Profimedia

Vlažno vrijeme, rosa, niže temperature s povremenim padalinama pogoduje rastu i razvoju različitih vrsta gljiva pa će nakon vlažnog perioda uslijediti najbolje vrijeme za njihovu berbu.

Branje jestivih vrsta gljiva u jesenjem periodu nije komplicirano, uzmite nož za lakše rezanje i košaru za odlaganje, a ukoliko ne poznajete dobro vrste ovih plodova morate se prije dobro educirati.

 gljive aplikacija 1.jpg Izvor: Google

Edukacija je moguća kroz različite knjige i priručnike sa slikama, a kako bi sve bilo jednostavnije možete se poslužiti najpopularnijim aplikacijama pa osim samih informacija o ovim ukusnim proizvodima možete naučiti i više od toga.

Putem aplikacije Mushroom Identify - Automatic picture recognition na jednostavan način i uz pomoć fotografiranja primjerka u prirodi saznajte o kojoj se gljivi radi.

Nakon što ste identificirali vrstu možete ju zabilježiti na točnoj lokaciji, a uz to i pratiti kalendar zbivanja s pojedinom vrstom kao i vrijeme punog dozrijevanja i berbe. Zaigrajte i kviz na temu gljiva u ovoj aplikaciji instaliranoj više od milijun puta.

 The Mushroom Book
The Mushroom Book
Izvor: Google

U Poljskoj je branje gljiva dio tradicije pa stoga njihova aplikacija The Mushroom Book donosi opis oko 100 najčešće jestivih, zatim nejestivih i otrovnih gljiva, a dodatnu sigurnost daje činjenica da su sadržaj aplikacije potvrdili mikolozi i predložili odabir fotografija.

Aplikacija s više od 100 tisuća preuzimanja sadrži alat za identifikaciju u kojem je moguće birati među raznim vizualnim i drugim karakterističnim obilježjima i na taj način doći do prave vrste gljiva.

 gljive aplikacija 3.jpg Izvor: Google

Jednostavno fotografirajte gljivu u prirodi i prenesite ju pa će vam aplikacija Picture Mushroom - Mushroom ID u roku od nekoliko sekundi identificirati vrstu.

Opširna baza podataka s bogatim informacijama o svim vrstama gljiva, praćenje pronađenih gljiva i spremanje na kartu gljiva samo su neke karakteristike aplikacije s više od milijun ljubiteljica.

 gljive aplikacija 4.jpg Izvor: Google

A kad ste već ubrali gljive, utvrdili da su jestive i naučili sve o njima lijepo bi bilo pripremiti ih na najbolji način pa to možete učiniti putem aplikacije Mushroom recipes koja sadrži stotinjak recepata s gljivama.

U aplikaciji instaliranoj više od 10 tisuća puta se tako mogu naći brojne vrste jela - od juha, salata, predjela, preko glavnih jela i deserta, a uz to gljive možete kombinirati i u palačinkama, okruglicama pa čak i s ribama i plodovima mora.

I nakon svega, čak i ako ne volite brati gljive, ali su vam drage poigrajte se putem aplikacije Mushroom Wars 2: War Strategy Game & RTS Battle i povedite svoje pleme gljiva do pobjede kroz više od 200 izazovnih misija.

 Mushroom Wars 2: War Strategy Game & RTS Battle
Mushroom Wars 2: War Strategy Game & RTS Battle
Izvor: Google

Izazovite i svoje prijateljice ili ih uključite u svoj tim, stvorite strategiju, obranite dvorac i budite najbolja među ostalima u nagrađivanoj igrici s više od milijun instalacija.

I na kraju, ukoliko baš niste sigurni u gljive koje ste ubrali posavjetujte se s profesionalcima kako bi vam ovi ukusni proizvodi ostali u lijepom sjećanju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI