ELON MUSK IZAZIVA: 'Promijenite ime i dobit ćete milijardu dolara' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ELON MUSK IZAZIVA: 'Promijenite ime i dobit ćete milijardu dolara'

Autor Ivan Vukić

Musk bi veliku svotu novca dao ukoliko Wikipedia promijeni svoj naziv

  Izvor: Michaela Dusíková / Česká ilustrační fotografie / Profimedia

„Dat ću im milijardu dolara ako promijene ime u Dickipedia“, napisao je na platformi X njezin vlasnik. Milijarder Musk je spreman ponuditi milijardu dolara ako promijene ime u poprilično ružan i nepristojan prijedlog.

Na svojoj platformi X, koju je nedavno preimenovao iz Twitter, Musk svakodnevno objavljuje razne objave kojima izaziva pozornost. Ideja o darivanju milijarde američkih dolara inicijalizirana je u interesu točnosti, rekao je Elon te izazvao brojne komentare na X-u.

Jedan korisnik je predložio Wikipediji promjenu imena jer su nakon što dobiju obećanih milijardu dolara mogu ponovo vratiti u izvorni naziv. Musk nije ostao dužan te je napisao kako se moraju preimenovati minimalno godinu dana te dodao kako nije budala, uz ispisivanje „lol“, kako bi pojasnio da se upravo glasno smije.

Pojavili su se mnogi kreativni komentari poput „zvuči kao izazov u kavezu“, zatim „Tipičan bogataš... Voljan je donirati samo ako se institucija nazove po njemu!“, a jedan je korisnik u sve ubacio i umjetnu inteligenciju predlažući da će se sadržaju uz AI moći samostalno ažurirati.

Muskova objava ima više od 12 milijuna pregleda, 12.000 komentara te gotovo 130.000 lajkova, a repostalo ju je gotovo 19.000 korisnika Twittera.

Inače, priča ima pozadinu od prije pola godine – u svibnju je osnivač Wikipedije Jimmy Wales kritizirao Muska zbog cenzuriranja kritičara turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kada su se u Turskoj održavali predsjednički izbor.

Musk je tada popustio pred zahtjevima Turske koja je zahtijevala od Twittera da ograniči sadržaj. Inače, Wikipedia je u Turskoj bila zabranjena više od dvije godine zbog objave sadržaja „koji se smatraju opscenim ili prijetnjom nacionalnoj sigurnosti“, utvrdilo je tada tursko tijelo za nadzor telekomunikacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI