HUAWEI RAZVIJA 5G: Upravo dovršavaju prvu komercijalnu provjeru 5G RedCapa | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

HUAWEI RAZVIJA 5G: Upravo dovršavaju prvu komercijalnu provjeru 5G RedCapa

Autor Krunoslav Ćosić

5G RedCap nova je tehnologija dizajnirana za IoT aplikacije srednje i velike brzine

 AIS i HUawei.jpg Izvor: Huawei

Za test proveden na komercijalnoj mreži od 700 MHz i 2600 MHz korišteni su razni komercijalni RedCap terminali uključujući DTU (jedinice za prijenos podataka) i kamere. Tajlandski mobilni operator AIS i Huawei zajednički dovršavaju prvu komercijalnu provjeru 5G RedCapa.

Tijekom testa provjerene su sveobuhvatne sposobnosti, npr. vršna propusnost silazne i uzlazne veze, performanse mobilnosti. Rezultati testa pokazali su da su performanse AIS-ove 5G mreže i RedCap terminala ispunile očekivanja, što će biti važna prekretnica za komercijalizaciju RedCapa.

5G RedCap nova je tehnologija definirana u 17. po redu 3GPP izdanju. Dizajnirana je za IoT aplikacije srednje i velike brzine kao što su industrijski senzori, pametna nosiva oprema i videonadzor. Pojednostavljivanjem osnovnog pojasa, RF i antenskih jedinica RedCap ima mnogo niže troškove i potrošnju energije od 5G eMBB-a.

U usporedbi s 4G CAT4 UE-ovima RedCap nasljeđuje izvorne mogućnosti 5G kao što su veliki kapacitet i niža latencija. Osim toga, RedCap podržava ključne mogućnosti koje se koriste u poslovanju poput rezanja i pozicioniranja.

 Wasit Wattanasap, AIS.jpg Izvor: Huawei

Wasit Wattanasap, voditelj poslovne jedinice za operacije i podršku diljem zemlje u AIS-u, istaknuo je: „Uz razvoj naših usluga za pružanje maksimalne kvalitete pokreću nas vrhunske inovacije za podizanje razine 5G tehnologije, što je dio naše obveze da podržimo budućnost održivi rast digitalne ekonomije. To je bila iskra za suradnju s globalnim partnerima kao što je Huawei za nadogradnju tajlandske 5G mreže na digitalnu infrastrukturu svjetske klase, usklađenu s vizijom transformacije prema Cognitive Tech-Co.

Huawei je nedavno proveo uspješna ispitivanja ključnog aspekta 5G tehnologije. AIS na 2600 MHz i 700 MHz dvopojasna 5G mreža pružaju vodeće korisničko iskustvo. AIS je također predan tehnološkim i aplikacijskim inovacijama poboljšavajući učinkovitost proizvodnje vertikalne industrije.

RedCap je važno postignuće evolucije 5G tehnologije. Smanjit će 70% troškova 5G modula ubrzavajući 5G industrijske aplikacije. AIS će surađivati s Huaweijem i industrijskim partnerima kako bi istražio RedCap aplikacije u industrijskoj kontroli, energiji i snazi, pametnim gradovima, pametnim nosivim uređajima i više.

 symbol,smartphone,shadow,huaweip9,sign,screen,white background,t Izvor: Shutterstock

Kroz tehnologiju RedCap će se osloboditi potencijal 5G mreža, što bi se moglo koristiti u raznolikim scenarijima. Iz Huaweija najavljuju da će AIS-u pomoć izgraditi visokokvalitetne 5G mreže kroz zajedničke inovacije, inkubirati više 5G aplikacija s industrijskim partnerima i podržavati ubrzanje digitalne transformacije industrije Tajlanda.

Huawei ne odustaje od 5G-a

Iako su već nekoliko godina pod udarom sankcija američke administracije u Huaweiju ne odustaju od 5G-a. Prije manje od dva tjedna Huawei i Xiaomi su objavili da su postigli globalni sporazum o unakrsnom licenciranju patenata koji pokriva više komunikacijskih tehnologija uključujući 5G.

"Oduševljeni smo što smo postigli ovaj ugovor o licenciranju s Xiaomijem", rekao je tada Alan Fan, voditelj Huaweijevog odjela za intelektualno vlasništvo. "Ovaj ugovor o licenciranju još jednom odražava prepoznavanje Huaweijevog doprinosa komunikacijskim standardima od strane industrije i pomoći će nam da povećamo naše ulaganje u istraživanje budućih tehnologija mobilnih komunikacija."

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI