GOOGLE CHROME: Anonimni način rada sada je još diskretniji | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

GOOGLE CHROME: Anonimni način rada sada je još diskretniji

Autor Smartlife

Nova značajka omogućuje pregledniku Google Chrome sakrivanje medijskog sadržaja i njegovih metapodataka na upravljačkoj ploči operativnog sustava

 Google Chrome Desktop.jpg Izvor: Google

Korisnici koji testiraju Canary verziju popularnog internetskog preglednika Google Chrome primijetili su novu značajku: mogućnost skrivanja gledanja medijskih sadržaja (npr. gledanja videa) tijekom korištenja anonimnog načina rada.

Značajka pod nazivom "Sakrij medijske metapodatke u izborniku zastavica kada je u anonimnom načinu" omogućuje Chromeu da ne prikazuje selektivno medijski sadržaj ili njegove metapodatke (tj. informacije o medijima koji se trenutno gledaju i reprodukuju) u upravljačku ploču operativnog sustava koji koristite.

 Google-Chrome-2.jpg Izvor: Google

Ovu funkcionalnost prvi je uočio Windows Latest site, koji je pronašao dokaz za to na Chromium Gerrit platformi, koja ugošćuje Google Chromium projekt otvorenog koda čiji programeri koda mogu slobodno poboljšavati. Tamo je otkriveno nekoliko referenci na ovu novu značajku.

Windows Latest također navodi da Google ovu značajku želi dovesti na sve sustave za koje je Chrome dostupan: Windows, Mac, Linux, Chrome OS, kao i mobilne operativne sustave Android i iOS.

Što se događa kada aktivirate značajku?

Kada je značajka uključena u sustavu Windows, Google Chrome prestaje prikazivati informacije o medijima koji se prikazuju, kao što su naslove i imena izvođača i druge pojedinosti u prozoru za kontrolu medija ili sistemskoj traci sustava Windows.

Također sprječava da se te informacije pojave i na zaključanom zaslonu uređaja. Umjesto toga vidjet ćete logotip Google Incognito s tekstom: "Site reproducira video."

Ovo ažuriranje riješit će prethodni problem s privatnošću gdje su se informacije o otvorenom medijskom sadržaju prikazivale čak i kad je videozapis bio minimiziran.

Kako se pretpostavlja, nova bi značajka trebala biti uključena u buduće ažuriranje Google Chromea, i to najvjerojatnije u ono isto koje bi korisnicima trebalo donijeti očekivani novi dizajn popularnog preglednika. Ažuriranje se očekuje prije kraja ove godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI