6G TEHNOLOGIJE: Očekivanja su velika, a stiže za 6 godina | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

6G TEHNOLOGIJE: Očekivanja su velika, a stiže za 6 godina

Autor Krunoslav Ćosić

Imat će ključnu ulogu u evoluciji mnogih sektora uključujući mobilnost, metaverzum, razvoj pametnih gradova i proizvodnju

 6G (1).jpg Izvor: Shutterstock

Uz razvoj pete generacije mobilne telefonije, koja će uskoro dobiti i 5.5G inačicu i zapravo donijeti pravi, istinski 5G mnogi razvijaju sljedeću generaciju koja će (eksperimentalno) zaživjeti najranije 2028. godine, a u 2029. i 2030. i komercijalno.

Jedna od tvrtki koja aktivno razvija 6G je LG. Upravo su (još jednom) izabrani na čelo Radne skupine za primjene Next G saveza.

LG Electronics (LG) objavio je reizbor dr. Lee Kidonga, pomoćnika potpredsjednika u Laboratoriju za istraživanje i standarde u LG-u SAD, na mjesto predsjednika Radne skupine za primjene Next G saveza.

Dr. Lee na tu je poziciju prvi put izabran 2021., a u sadašnjem mandatu predsjedavat će do svibnja 2025. godine.

 6G-Chair.jpg Izvor: LG

Osnovan 2020. godine od strane Saveza za rješenja u telekomunikacijskoj industriji (ATIS) s temeljnom agendom unaprjeđenja 6G tehnologije, Next G savez sastoji se od šest radnih grupa koje uključuju aplikacije, tehnologiju i nacionalni 6G plan.

Planirajući započeti s komercijalizacijom 6G tehnologije 2029. godine, više od sto tvrtki iz različitih područja – poput velikih mobilnih operatora u Sjevernoj Americi – pridružilo se Savezu s ciljem aktivnog ubrzavanja „NGA-ovog životnog ciklus do 6G“, što uključuje istraživanje, razvoj i proizvodnju, vodstvo u standardima te pripremu i realizaciju tržišta.

Ponovni izbor dr. Leeja ima veliku važnost za LG jer predstavlja značajno priznanje tvrtkinom globalnom vodstvu na putu prema napretku 6G tehnologije koja će imati ključnu ulogu u evoluciji mnogih sektora, uključujući mobilnost, metaverzum, razvoj pametnih gradova i proizvodnju.

 6G (2).jpg Izvor: Shutterstock

Kao jedina tvrtka sa sjedištem u Aziji koja doprinosi vodećim ulogama u Next G Savezu, iz LG-ja ističu da će i dalje nastaviti nadgledati sjevernoameričke inicijative navedene u planu Saveza.

Između ostalog, to uključuje uspostavljanje tehničkih zahtjeva za 6G, istraživanje novih aplikacija i primjera korištenja.
LG nastavlja dokazivati svoju predanost i izvrsnost u 6G tehnologiji putem partnerstva s različitim tvrtkama i organizacijama s kojima dijeli zajedničke ciljeve koji su vezani uz promociju napretka tehnologije.

 LG 6G (1).jpg Izvor: LG

Prošle godine LG je uspješno izveo testiranje prijenosa i primanja 6G THz podataka na otvorenom i na udaljenosti od 320 metara u Fraunhofer Heinrich Hertz Institutu (HHI) u Berlinu. Također, tvrtka koristi svoje iskustvo i stručnost na području mobilnih komunikacija u suradnji s akademskim institucijama radi razvoja temeljnih tehnologija za 6G.

Godine 2019. u suradnji s Korejskim naprednim institutom za znanost i tehnologiju (KAIST) tvrtka je pokrenula i LG-KAIST istraživački centar za 6G.

„6G tehnologija bit će promjena koja će ubrzati inovacije u novim područjima poslovanja, kao što su umjetna inteligencija, metaverzum, robotika te urbana zračna mobilnost“, izjavio je Kim Byoung-hoon, glavni tehnički direktor i izvršni podpredsjednik tvrtke LG Electronics.

„Kroz svoje visoko napredne istraživačko-razvojne programe i snažnu predanost suradnji s industrijskim partnerima LG ima ključnu ulogu u ostvarenju budućnosti mrežnih komunikacija“.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI