PRVI U INDUSTRIJI: MediaTek i Samsung Electronics ostvarili prijenos s tri antene | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

PRVI U INDUSTRIJI: MediaTek i Samsung Electronics ostvarili prijenos s tri antene

Autor Krunoslav Ćosić

Napravljen je prijelaz na tri antene, s dosadašnje dvije

 MediaTek-Tilted_White-800x400.jpg Izvor: MediaTek

MediaTek i Samsung surađivali su kako bi postigli prvi u industriji prijenos s tri antene kombinirajući 5G samostalnu uplink 2CC agregaciju nositelja s C-Band UL-MIMO. Trenutna rješenja 5G modema podržavaju samo do dvije prijenosne antene.

Ovo postignuće utire put poboljšanjima u iskustvima prijenosa za korisnike koji zahtijevaju pouzdane veze niske latencije kao što su live streaming, videokonferencije, online igre za više igrača i za više korisnika na istoj vezi u scenarijima kao što je korištenje 5G CPE.

Test je proveden u Samsungovom laboratoriju u Suwonu u Koreji. Samsung je ponudio svoja vodeća 5G mrežna rješenja uključujući C-pojasni masivni MIMO radio, virtualiziranu distribuiranu jedinicu (vDU) i jezgru.

 Samsung zgrada sjedište (2).jpg Izvor: Jerome Cid / Alamy / Alamy / Profimedia

Testni uređaj MediaTeka bio je novi CPE čipset temeljen na M80 spojen na 1,9 GHz i dvije 3,7 GHz veze u MIMO. Ostvarena je najveća propusna brzina podataka od 363 Mb/s dok je uzlazna brzina bila blizu teoretskog vrhunca ove postavke.

Dok trenutačni pametni telefoni i oprema za kupce (CPE) mogu podržati samo 2Tx antene ova prva demonstracija u industriji potvrdila je poboljšane mobilne mogućnosti podrške za 3Tx antene. Ovaj pristup ne samo da poboljšava brzine prijenosa već također poboljšava spektar i učinkovitost prijenosa podataka kao i ukupne performanse mreže.

Samsung je bio pionir u uspješnoj isporuci 5G end-to-end rješenja uključujući skupove čipova, radio i jezgru. Kroz kontinuirano istraživanje i razvoj Samsung pokreće industriju da unaprijedi 5G mreže sa svojim vodećim portfeljem proizvoda na tržištu, od virtualiziranog RAN-a i Core-a do privatnih mrežnih rješenja i alata za automatizaciju pokretanih umjetnom inteligencijom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI