Googleov web preglednik na Apple iPhoneu i iPadu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Googleov web preglednik na Apple iPhoneu i iPadu

Autor Davor Dakić

Isprobajte ova četiri nova načina korištenja Chromea na iOS-u

 Google Chrome.jpg Izvor: Google

Google za Appleov iOS omogućuje nove značajke koje su inače od prije već dostupne u Chrome pregledniku. Uz nedavno pokrenute značajke kao što su Chrome Actions dolaze četiri ažuriranja koja će omogućiti stvaranje događaja u kalendaru, prijevod web stranica i pretraživanje pomoću slika izravno u Chromeu na iOS-u.

1. Pogledajte adresu na karti

Kada vidite adresu u Chromeu na iOS-u više ne morate mijenjati aplikacije da biste je potražili na karti. Chrome sada koristi AI za otkrivanje adresa na web stranicama i, kada pritisnete i držite otkrivenu adresu, vidjet ćete opciju da je vidite na mini Google kartama izravno unutar Chromea.

 Google Maps (1).gif Izvor: Google

2. Jednostavno kreirajte događaje u kalendaru

Korisnici Chromea na iOS-u sada mogu kreirati događaje Google kalendara izravno u Chromeu bez potrebe za prebacivanjem aplikacija ili ručnim kopiranjem informacija. Samo pritisnite i držite otkriveni datum i odaberite opciju da ga dodate u svoj Google kalendar. Chrome će automatski stvoriti i popuniti događaj u kalendaru s važnim detaljima kao što su vrijeme, lokacija i opis.

 Google Kalendar (2).gif Izvor: Google

3. Imat ćete bolje prijevode

Kako se modeli umjetne inteligencije poboljšavaju Chrome postaje sve bolji u otkrivanju jezika web stranice i predlaganju prijevoda. Recimo da planirate posjetiti muzej u Italiji, ali mjesto je na talijanskom, a vi ne govorite taj jezik. Chrome će automatski ponuditi prijevod web stranice muzeja na željeni jezik.

 Google Translate (3).gif Izvor: Google

Također, sada možete prevesti određeni dio stranice pomoću Google prevoditelja izravno u pregledniku Chrome na vašem iOS uređaju.

4. Pretražujte kamerom

Uz aplikaciju Google Lens možete koristiti pretraživanje pomoću slika – moći ćete pretraživati stvari poput prepoznavanja biljaka, dobivanja pomoći za domaću zadaću i prijevoda jezika u stvarnom vremenu.

 Google Lens (4).gif Izvor: Google

Lens se u Chromeu na iOS-u može koristiti tako da dugo pritisnete sliku koju pronađete tijekom pregledavanja. U nadolazećim mjesecima moći ćete koristiti svoju kameru za pretraživanje, ako s kamerom snimite nešto i želite saznati više. Bit će dostupna opcija prepoznavanja i istraživanja i s postojećim slikama koje se nalaze u galeriji telefona. Potražite ikonu Lens u adresnoj traci Chromea na iOS-u.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI