Ovo su glavne novosti koje će donijeti iOS 17 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Ovo su glavne novosti koje će donijeti iOS 17

Autor Krunoslav Ćosić

Apple iPhone će nakon nadogradnje na novu verziju biti osobniji i intuitivniji

 Apple iOS 17 (5).jpg Izvor: Apple

Najavljeno je lakše dijeljenje fileova s AirDropom, bit će dostupan inteligentniji unos teksta koji poboljšava brzinu i točnost tipkanja, a stižu i nova iskustva s Journalom. Za sada se radi o beta verziji iOS-a 17 namijenjenoj za razvojne programere, a javna beta verzija bit će dostupna sljedeći mjesec na beta.apple.com.

Apple će nove značajke softvera omogućiti u jesen kroz besplatno ažuriranje softvera za iPhone Xs i novije modele.

Velika nadogradnja softvera nadograđuje komunikacijsko iskustvo putem telefona, FaceTimea i poruka te će učiniti dijeljenje još lakšim uz AirDrop; i pruža inteligentniji unos koji poboljšava brzinu i točnost tipkanja.

“S iOS-om 17 učinili smo iPhone osobnijim i intuitivnijim duboko razmatrajući značajke na koje se svi oslanjamo svaki dan,” rekao je Craig Federighi, Appleov viši potpredsjednik softverskog inženjerstva. "Telefon, FaceTime i Poruke središnji su način na koji komuniciramo, a ovo je izdanje prepuno ažuriranja za koja mislimo da će se svidjeti našim korisnicima. Također smo ponovno osmislili AirDrop s novim načinima dijeljenja, autoispravak postaje još bolji, a mi ponovno predstavljamo potpuno nova iskustva s Journalom i StandByjem, plus još mnogo toga. Jedva čekamo da ga svi isprobaju.”

Aplikacija Phone ključna je za iPhone iskustvo i dobiva veliko ažuriranje s personaliziranim kontakt posterima, pružajući korisnicima novi način izražavanja. Korisnici mogu prilagoditi njihov izgled, donoseći potpuno novi izgled dolaznim pozivima i odabrati prekrasne tretmane za fotografije ili Memoji kao i privlačnu tipografiju i boje fonta. Plakati za kontakt također će biti dostupni za aplikacije za pozivanje trećih strana.

Glasovna pošta uživo korisnicima će omogućiti da vide transkripciju u stvarnom vremenu dok netko ostavlja govornu poštu i mogućnost da se jave dok pozivatelj ostavlja svoju poruku. Pozivi koje operatori identificiraju kao neželjenu poštu neće se pojaviti kao živa govorna pošta već će umjesto toga biti trenutno odbijeni.

Ostavite poruke preko FaceTime aplikacije

FaceTime sada podržava audio i video poruke tako da kada korisnici pozovu nekoga tko nije dostupan mogu podijeliti poruku u kojoj mogu uživati kasnije. FaceTime pozivi također postaju izražajniji s reakcijama poput srca, balona, vatrometa, laserskih zraka, kiše itd. Novi efekti mogu se aktivirati jednostavnim gestama, a aplikacije trećih strana za videopozive također ih mogu iskoristiti.

 Apple iOS 17 FaceTime.jpg Izvor: Apple

Uz pomoć Continuity Camere korisnici mogu pokrenuti videopoziv izravno s Apple TV-a ili započeti poziv na iPhoneu i zatim ga prenijeti na Apple TV kako bi vidjeli prijatelje i obitelj na svom televizoru. Uz središnju pozornicu korisnici će imati savršeno kadriranje čak i dok se kreću prostorijom.

Svježi izgled i velika ažuriranja poruka

Poruke dobivaju značajna ažuriranja s iOS-om 17 uključujući potpuno novo iskustvo s novim emoji naljepnicama i mogućnost stvaranja Live naljepnica podizanjem predmeta s fotografija. Korisnici također mogu dodavati efekte Live Stickersima koji ih oživljavaju, a nova ladica na tipkovnici stavlja sve korisnikove naljepnice na jedno mjesto radi lakšeg pristupa diljem iOS-a.

 Apple iOS 17 Poruke.jpg Izvor: Apple

Poruke uvode Check In, važnu značajku kada korisnik želi obavijestiti člana obitelji ili prijatelja da je sigurno stigao na odredište. Nakon što korisnik pokrene prijavu, njegov prijatelj ili član obitelji bit će automatski obaviješten čim korisnik stigne. Ako ne napreduju prema svom odredištu, korisne informacije će se privremeno podijeliti s odabranim kontaktom kao što su lokacija uređaja, razina baterije i status mobilne usluge. Sve informacije koje se dijele šifrirane su s kraja na kraj.

Lakše dijeljenje uz AirDrop i NameDrop

AirDrop olakšava dijeljenje datoteke s kolegom ili slanje fotografija prijatelju u nekoliko sekundi, a s iOS-om 17 AirDrop dobiva nove načine dijeljenja. NameDrop omogućuje korisnicima jednostavno dijeljenje podataka za kontakt jednostavnim spajanjem svojih iPhonea ili spajanjem iPhonea i Apple Watcha. Istom gestom korisnici također mogu dijeliti sadržaj ili pokrenuti SharePlay kako bi slušali glazbu, gledali film ili igrali igricu dok ste u neposrednoj blizini iPhone uređaja.

 Apple iOS 17 AirDrop i NameDrop.jpg Izvor: Apple

Automatsko ispravljanje teksta

Automatsko ispravljanje dobiva sveobuhvatno ažuriranje s transformatorskim jezičnim modelom, najsuvremenijim modelom jezika za strojno učenje na uređaju za predviđanje riječi — poboljšavajući iskustvo i točnost za korisnike svaki put kada tipkaju.

Dolazi i osvježeni dizajn za bolju podršku pri tipkanju, a automatski ispravci na razini rečenice mogu popraviti više vrsta gramatičkih pogrešaka. Korisnici će sada primati preporuke za predviđanje teksta u tekstu dok tipkaju tako da je dodavanje cijelih riječi ili dovršavanje rečenica jednostavno poput dodirivanja razmaknice, čime je unos teksta brži nego ikada. Diktat koristi novi model prepoznavanja govora kako bi bio još precizniji.

Novost je Journal (Dnevnik)

Journal je nova aplikacija koja će korištenjem strojnog učenja na uređaju potaknuti korisnika na unos u dnevnik. Prijedlozi se inteligentno biraju iz nedavnih aktivnosti uključujući fotografije, ljude, mjesta, vježbe i još mnogo toga, što olakšava početak unosa u dnevnik, a zakazane obavijesti mogu pomoći u stvaranju navike vođenja dnevnika.

 Apple iOS 17 Journal (2).jpg Izvor: Apple

 Apple iOS 17 Journal (1).jpg Izvor: Apple

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI