ZA ONLINE RAVNOPRAVNOST U SVIJETU: Nedostaje 800 milijuna žena | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

ZA ONLINE RAVNOPRAVNOST U SVIJETU: Nedostaje 800 milijuna žena

Autor Davor Dakić

440 milijuna žena u svijetu ne posjeduje nikakvu vrstu mobilnog telefona

 Afrika pametni telefon (2).jpg Izvor: Shutterstock

GSMA predvodi kampanju za ponovno pokretanje procesa poticanja većeg broja žena u zemljama s niskim i srednjim dohotkom na pristup internetu. Početni napredak pokazuje znakove slabljenja, čime se ugrožavaju dugoročni ciljevi.

U svom šestom godišnjem Izvješću o jazu između spolova u korištenju mobilnim uređajima GSMA tvrdi kako više od 100 milijuna žena treba svake godine, od sada do 2030., početi koristiti mobilni internet kako bi smanjile razlike u odnosu na muške korisnike, pri čemu je za paritet potrebno 800 milijuna žena da budu online.

Istraživački centar GSMA-e usmjeren je na zemlje s niskim i srednjim prihodima u Aziji i Pacifiku, Africi i Latinskoj Americi. Uočeno je da je 61 posto žena u ciljanim zemljama koristilo usluge mobilnog interneta krajem 2022., ali je istaknuto usporavanje usvajanja, sa 60 milijuna novih korisnika u usporedbi sa 75 milijuna u 2021.

 Afrika pametni telefon smartphone (2).jpg Izvor: Studio CP / ImageSource / Profimedia

Istraživanje je pokazalo da se većina od 900 milijuna nepovezanih žena u 2022. nalazi u južnoj Aziji i subsaharskoj Africi. Svijest o uslugama mobilnog interneta i korištenje usluga mobilnog interneta od strane žena gotovo je na istoj razini s muškarcima nakon što su opremljeni pametnim telefonom, ali GSMA je primijetio da 440 milijuna žena ne posjeduje nikakvu vrstu mobilnog telefona.

GSMA je istaknuo da pristupačnost, posebno mobilnih telefona, ostaje prepreka za usvajanje mobilnog interneta, zajedno s digitalnom pismenošću i vještinama te sigurnosnim problemima, piše Mobile World Live.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI