TELEKOM ESPORTS CHAMPIONSHIP: Sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

TELEKOM ESPORTS CHAMPIONSHIP: Sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije

Autor Krunoslav Ćosić

Počele su prijave za drugu sezonu HT-ovog regionalnog natjecanja, uz nagradni fond od 21.800 €

 Riot games League of Legends (2).jpg Izvor: Chris DELMAS / AFP / Profimedia

Prijave za Telekom eSports Championship traju od 25. do 30. travnja 2023., a streamovi kreću 15. svibnja. Novost je što ove godine sudjelovati mogu i natjecatelji izvan regije, a natječu se u igrama Counter-Strike: Global Offensive, FIFA23 i League of Legends.

Drugim riječima, ove godine uz igrače iz Hrvatske, Crne Gore i Sjeverne Makedonije u natjecanju mogu sudjelovati i igrači iz drugih država unutar Europske Unije, Velike Britanije i Švicarske. Cilj HT-ovog natjecanja nije isključivo igranje videoigara već povezivanje mladih diljem Europe i svijeta, a u organizaciji su uz Hrvatski Telekom također Makedonski i Crnogorski Telekom.

 EA Play FIFA23.jpg Izvor: xbox

nNatjecanje pokazuje da su videoigre puno više od pukog igranja i nastoji potaknuti zajedništvo ljudi koji dijele iste interese, stvoriti zajednicu koju odlikuje međusobno razumijevanje i podrška.

Unatoč uvriježenom mišljenju da se mladi sve manje druže i povlače u online svijet zbog novih tehnologija Hrvatski Telekom kroz ovo natjecanje nastoji razbiti predrasude i pokazati da eSports povezuje ljude, potiče izgradnju vještina, socijalizaciju i gradi pozitivan osjećaj među sudionicima koji jedni drugima nisu isključivo protivnici.

 Counter Strike  (4).jpg Izvor: Youtube

U prošlogodišnjem višemjesečnom natjecanju sudjelovala su 1.366 igrača, a nagradni fond iznosio je 21.800 € kao što će biti i ove godine. Najbolji timovi koji se izbore za playoffse natjecat će se protiv najboljih CS:GO timova u regiji, a to su Velež Mostar, Klan RuR, Zero Tenacity i nemampojma.

Natjecanje počinje 15. svibnja i moći će se pratiti na Telekom eSports Twitchu, a finale će se uživo održati u Zagrebu 10. lipnja 2023.

 Hrvatski Telekom_eSports Championship.jpg Izvor: Hrvatski Telekom

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI