SLJEDEĆE IOS IZDANJE: Stižu najtraženije funkcije na iPhone | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

SLJEDEĆE IOS IZDANJE: Stižu najtraženije funkcije na iPhone

Autor Smartlife

Preokret - iOS 17 donosi funkcionalnosti koje su do sada bile teško moguće

 iOS-16.jpeg Izvor: Smartlife

Apple će na sljedeće izdanje operativnog sustava iOS donijeti najtraženije funkcije, a možda i instalaciju aplikacija iz drugih izvora, što bi bila velika novost za ovaj OS. Android tu funkcionalnost omogućuje već godinama i godinama.

Najnovije izdanje iPhone operativnog sustava iOS 17 je po originalnom planu trebalo popraviti bugove i unaprijediti performanse. Međutim, Apple je promijenio plan te nas sada očekuje izdanje softvera s mnogim unaprjeđenjima i dodacima koje su korisnici tražili.

Prema navodima pouzdanog analitičara Marca Gurmana, razvoj iOS 17 operativnog sustava, interno nazvanog "Dawn", inicijalno je bio nižeg prioriteta zbog razvoja Apple Reality naočala, ali na sreću korisnika to se promijenilo.

Gurman kaže da će iOS 17 sada uključivati nekoliko korisnih funkcija koje su namijenjene da ispune neke od najpopularnijih zahtjeva korisnika, ali nema riječi koji bi to dodaci mogli biti.

Jedna od funkcija koju mnogi očekuju je definitivno "otključavanje" App Store trgovine s aplikacijama odnosno dopuštanje korisnicima da instaliraju aplikacije iz izvora koji nije Apple - nešto što Android korisnici uživaju od samog početka.

Nakon što je Europska unija izglasala Zakon o digitalnim tržištima kompanije kao što je Apple moraju dopustiti drugim kompanijama da posluju u njihovom ekosustavu. Upravo zbog toga bismo uskoro opet mogli vidjeti Fortnite na iPhone uređajima.

EU novi zakon neće primijeniti do sredine 2023, a posljedice za oglašivanje o isti će biti primjenjive tek od 2024. godine. Dakle, Apple ima još malo vremena pa nije nerealno očekivati promjenu već ovog lipnja kada će novi operativni sustav biti najavljen na WWDC događaju u tom mjesecu.

S druge strane, iPhone korisnici su upravo dobili iOS 16.4 nadogradnju koja uključuje popravke bugova i sitne promjene. Apple navodi 21 novi emotikon kao najveću promjenu, ali mnogima će vjerojatno mnogo više značiti notifikacije za web aplikacije na početnom ekranu kao i poboljšana izolacija glasa u telefonskim razgovorima.

Dodatno, detekcija sudara je poboljšana, a tu je i nova opcija za automatsko zatamnjivanje videa u slučaju trepćućeg svjetla. Kompletnu listu promjena možete pronaći na Appleovoj stranici.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI