MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR: Isprobajte svestrani zrakoplov Antonov An-2 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

MICROSOFT FLIGHT SIMULATOR: Isprobajte svestrani zrakoplov Antonov An-2

Autor Ivan Vukić

Ako u vama leži avijatičarski duh svakako isprobajte jedan od najsvestranijih i najotpornijih zrakoplova u svijetu

 Antonov An-2 Microsoft Flight Simulator (3).jpg Izvor: xbox

An-2 vuče korijene iz 1930-ih kada je sovjetski zrakoplovni inženjer Oleg Antonov zamislio čvrst, jednomotorni pomoćni dvokrilac koji bi mogao poslužiti mnogim civilnim potrebama. Godinama kasnije, 1946., sovjetska vlada je Antonovu dala priliku.

Strogo tajni sovjetski Istraživačko-konstruktorski biro broj 153 (OKB-153), koji će kasnije postati tvrtka Antonov, osnovan je 31. svibnja 1946. Njegov prvi projekt bio je dvokrilac koji je Antonov zamislio godinama ranije. Nakon mjeseci grozničavog rada (čak i tijekom rata), zrakoplov je prvi put poletio 31. kolovoza 1947. godine.

Značajka An-2 je njegova sposobnost sporog leta; nema objavljenu brzinu zaustavljanja. Zbog njegovih velikih krila i prednjih letvica koje se automatski otvaraju kada brzina padne ispod 40 milja na sat piloti izvještavaju da mogu održavati kontrolirani let brzinom od 32 mph, pa čak i niže u određenim uvjetima.

 Antonov An-2 Microsoft Flight Simulator (8).jpg Izvor: xbox

U periodu od 1947. do 2001. u Ukrajini i Poljskoj proizvedeno je 18.000 zrakoplova Antonov An-2, a mnogi su i dalje u službi. An-2 je jednomotorni dvokrilac s kratkim uzlijetanjem i slijetanjem. Ima dvije posade i može prevesti do 12 putnika.

Brojne licencirane varijante još se izrađuju u Kini. Zrakoplov je korišten u najmanje 40 poznatih primjena uključujući zaprašivanje usjeva, medicinski prijevoz, prijevoz putnika i tereta, za znanstvena istraživanja, izmjeru, padobranstvo, suzbijanje požara i vojne vježbe.

Sa svojom iznimno popustljivom prirodom (neprisilno prevrtanje u ovom avionu je praktički nemoguće) i lakoćom modifikacije An-2 je također mnogo puta pretvaran u bespilotnu letjelicu za vojne primjene.

 Antonov An-2 Microsoft Flight Simulator (1).jpg Izvor: xbox

Pokreće ga 9-cilindrični radijalni motor Shvetsov ASz-62IR s kompresorom od 1000 konjskih snaga koji okreće 4 lopatice promjenjivog stupnja. Može poletjeti sa samo 20 metara uzletišta i sletjeti sa samo 15 metara nagiba tla. Ima minimalni domet od 845 kilometara, uzlijeće do 4,5 kilometara visine iznad razine mora i penje se brzinom od 270 metara u minuti bez korisnog tereta ili 150 metara u minuti s korisnim teretom. An-2 krstari brzinom od 210 km/h i ima najveću brzinu od 257 km/h tijekom spuštanja.

Kroz Microsoft Flight Simulator avijatičari mogu isprobati svoje vozeći ovu robusnu legendu zrakoplovstva. Uključene su četiri varijante, sve s 4K slikama.

Zemaljska inačica stajnog trapa s kotačima sa standardnim kokpitom s mjeračima i deset boja:
Antonov Airlines, Xbox Aviators Club, Aviators Club, crvena, bijela, plava, tamna, zelena, metalna i narančasta.

Zemaljska verzija stajnog trapa s kotačima s modernim GPS kokpitom i dvije boje: bijela i crvena. Plutajuća inačica za vodene operacije i standardni kokpit s mjeračima dolazi u bijeloj i plavoj. Model u crvenoj boji je opremljen skijama i standardnim kokpitom s mjeračima.

Microsoft Flight Simulator: Famous Flyers #5
Izvor: Youtube

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI