Mediatek: Lansira prvi čipset Dimensity 7000 | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Mediatek: Lansira prvi čipset Dimensity 7000

Autor Davor Dakić

Omogućuje 4K HDR video snimanje i kamere do 200 megapiksela

 MediaTek Dimensity 7200.jpg Izvor: MediaTek

MediaTek je proširio svoju ponudu 5G čipseta uvođenjem prvog procesora u svojoj novoj seriji Dimensity 7000, za koju je nagovijestio da će biti uključena u pametne telefone lansirane u tekućem kvartalu.

Dimensity 7200 izrađen je korištenjem TSMC-ove druge generacije 4 nm tehnološkog procesa, koji MediaTek također koristi za svoj vrhunski procesor Dimensity 9200, prenosi Mobile World Live. Čipset Dimensity 7200 ima dvije Arm Cortex-A715 jezgre koje isporučuju radne brzine do 2,8 GHz, Arm Mali G610 GPU i mogućnosti snimanja koje nude kapacitet za kamere do 200 MP i 4K HDR video snimanje.

 MediaTek Dimensity 7200 (2).jpg Izvor: MediaTek

CH Chen, zamjenik generalnog direktora MediaTekove poslovne jedinice za bežične komunikacije, izjavio je da je serija Dimensity 7000 dizajnirana za "mobilne igrače i fotografske entuzijaste koji traže pristupačan način da iscijede što duže trajanje baterije iz svojih telefona bez štedenja na performansama".

MediaTek je dodao da procesor srednje klase uključuje vrhunske značajke AI slike i moćne optimizacije za igranje. Umjetna se inteligencija također koristi za optimizaciju snage i performansi. Čip je kompatibilan s agregacijom s dva nositelja i s dvije 5G SIM kartice. Također ima 3GPP Release-16 standardni sub-6GHz 5G modem, sposoban isporučiti prijenos podataka od 4,7 Gb/s.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI