Projekti bazirani na ozonu, algama i zelenim otapalima | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

Projekti bazirani na ozonu, algama i zelenim otapalima

Autor Krunoslav Ćosić

Na prvom izdanju LAQOthona su između 250 prijava proglašeni pobjednički projekti

 Pobjednici LAQOthona.jpg Izvor: PETAR_SANTINI/[email protected]

GGO3 GoGreenOzonator, Deep Green Carbon Offsets i NADES Design najbolje su ocijenjena tech rješenja. Odlučio je to stručni žiri između više od 250 pristiglih prijava na LAQOthon, a tri pobjednička projekta proglašena su na Bug Future Showu u Zagrebu.

Prvo mjesto i novčanu nagradu od 10.000 eura osvojio je GGO3 GoGreenOzonator za idejno rješenje koje ozon i sve benfite ozona stavlja u prvi plan prilikom kreiranja ekološki prihvatljivog alata za poljoprivredu i različite procese proizvodnje.

„Presretni smo zbog osvojenog prvog mjesta, ideju smo razvijali pet godina. Nagradu LAQOthona ćemo iskoristiti za daljnja istraživanja, nadamo se da ćemo u skorije vrijeme formirati cjeloviti sustav za zaštitu bilja kako bi mogli pomoći poljoprivrednicima“, izjavio je Pave Ninčević u ime prvoplasiranog startupa GREENER.

 Žiri LAQOthona.jpg
Žiri: Miroslav Wranka, Tanja Ivančić, Maja Krejči, Dražen Jakšić, Ana Zovko
Izvor: laqo

Drugo mjesto pripalo je Deep Green Carbon Offsets koji je nagrađen s 5.000 eura - idejno rješenje koristi potencijal algi za borbu protiv klimatskih promjena. Idejno rješenje o korištenju zelenih otapala u različitim industrijama, a sve s ciljem smanjenja CO2 emisija pripalo je NADES Designu koji je osvojio novčani iznos od 3.000 eura.

Na LAQOthon je najviše prijava zabilježeno u kategorijama poljoprivrede, prometa, kemije, zdravlja, recikliranja i prehrane. Tech idejna rješenja koja život čini održivijim bilo je tijekom mjesec dana moguće prijaviti na natječaj kao pojedinac ili kao dio tima.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI