U ZAGREBU DO KRAJA VELJAČE: Prva NFT izložba u Hrvatskoj | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

U ZAGREBU DO KRAJA VELJAČE: Prva NFT izložba u Hrvatskoj

Autor Krunoslav Ćosić

Za ljubitelje NFT-a, metaversea i naprednih tehnologija

 Dino_Ninkovic-5x.jpg Izvor: DENINE.EU/DINO_NINKOVIC

Milijuni ljudi diljem svijeta ulažu u NFT (non-fungible token, odnosno nezamjenjivi token) koji predstavlja zaštićenu digitalnu imovinu. Povod je to za prvu NFT izložbu u Hrvatskoj otvorenu u Brigadinom showroomu u Zagrebu.

U posljednje vrijeme svjedoci smo snažnog rasta primjene novih tehnologija, prikaza Web3 svijeta te primjene NFT-a u svakodnevnom životu. Ljubitelji NFT-a, metaversea i napredne tehnologije imaju priliku do kraja veljače u Brigadinom galerijskom prostoru vidjeti radove umjetnika globalne platforme Singular u vlasništvu RMRK-a.

RMRK je jedinstveni NFT 2.0 protokol koji omogućuje i onim osobama s manje tehničkog znanja da stvaraju NFT projekte, objasnio je Bruno Škvorc, blockchain autor i osnivač RMRK-a. Sljedeći korak u RMRK-u je dovršiti razvoj tehnologije za EVM blockchain.

 Dino_Ninkovic-2x.jpg Izvor: DENINE.EU/DINO_NINKOVIC

 Dino_Ninkovic-3x.jpg Izvor: DENINE.EU/DINO_NINKOVIC

U prostoru je korisnicima omogućena izrada i prodaja NFT tokena poput kupnja i prodaje digitalne nekretnine, odjeće i modnih dodataka za avatare, raznih modela virtualnog vlasništva nad imovinom, što ih čini predvodnicima potpuno nove ere u razvoju NFT-ova.

„Kao sastavni dio našeg ureda osmislili smo i uredili eksperimentalni izložbeni prostor u kojem će se redovito izmjenjivati umjetničke i dizajnerske prostorne intervencije. Na ovaj način inovaciju i kreativno stvaralaštvo želimo učiniti lako dostupnima i publici koja nije nužno dio umjetničke i dizajnerske scene. Kreativnost je danas pokretač svih sfera života i rada, a mi u Brigadi želimo je dijeliti ne samo s našim klijentima već i sa širom javnosti“, istaknuo je Damjan Geber, vlasnik i direktor Brigade.

 Dino_Ninkovic-4x.jpg Izvor: DENINE.EU/DINO_NINKOVIC

Šira publika tako će sada imati priliku ući i u svijet NFT-ova i otkriti zašto je ulaganje u digitalnu imovinu danas sve popularnije. Kreativno izražavanje emocija, shvaćanja okoline, životnih uzora ili idealnog svijeta motivi su i NFT-ova renomiranih umjetnika Rubena Topije, IAMYOU-a, Plazmaticka, Marluea, SKULZZ-a, EJVII-a i drugih koji će se predstaviti na ovoj, po svemu jedinstvenoj, izložbi u centru Zagreba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI