4G i 5G pokrivenost preko antene u zrakoplovu | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

4G i 5G pokrivenost preko antene u zrakoplovu

Autor Krunoslav Ćosić

5G povezivost s neba podatkovnim brzinama od 150 Mb/s

 Zrakoplov avion, Pixabay (3).jpg Izvor: Pixabay

BT Group i zrakoplovno-svemirska tvrtka Stratospheric Platforms udružili su se kako bi isprobali antensku tehnologiju montiranu na zrakoplov s oznakom High-Altitude Platform Station (HAPS). Na taj će način pokušati isporučiti mobilnu povezanost udaljenim područjima Ujedinjenog Kraljevstva.

Projekt će koristiti antensku tehnologiju Stratospheric Platforms na HAPS letjelici u stratosferi za pružanje 4G i 5G mobilne pokrivenosti u teško dostupnim područjima, zajedno s poboljšanjem industrijskih operacija i transportnih sustava.

Stratospheric Platforms je izjavio kako njihova antenska tehnologija može isporučiti podatkovne brzine od 150 Mb/s na područja od 15.000 četvornih kilometara, prenosi Mobile World Live, što je ekvivalentno otisku 450 zemaljskih stupova, kroz "500 pojedinačno upravljivih zraka".

 Zrakoplov avion, Pixabay (2).jpg Izvor: Pixabay

Uz potencijalnu upotrebu u poboljšanju mrežne pokrivenosti, HAPS postava se također može koristiti kao rezerva za zemaljske mreže kada je to potrebno. BT i Stratospheric Platforms također su istaknuli druge potencijalne primjene koje uključuju daljinski nadzor u različitim slučajevima industrijske i poljoprivredne uporabe.

Dugoročno gledano, tvrtke su izjavile da postrojenje ima potencijal za generiranje značajnih troškova i uštedu energije pružajući povezivanje s velikim područjima s neba i "uklanjajući potrebu za proširenjem skupe zemaljske infrastrukture u udaljenim područjima".

Ispitivanje će se održati u BT-ovom objektu za istraživanje i razvoj Adastral Park, a prva faza uključivat će postavljanje antene na visoku zgradu kako bi se testirala njezina interakcija s operatorovom 5G arhitekturom i povezivanje s njegovim otvorenim RAN testom.

Tim Whitley, odjel za istraživanje i mrežnu strategiju u BT-u, primijetio je kako bi pokusi mogli "poboljšati naš 4G i 5G otisak u Velikoj Britaniji" povezivanjem "nepokrivenih ruralnih područja", uz identificiranje "novih slučajeva upotrebe za privatne korisnike".

 Zrakoplov avion, Pixabay (1).jpg Izvor: Pixabay

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI