VIVO POSTAVLJA SMJERNICE: Inovacije na tržištu pametnih telefona u 2023. | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VIVO POSTAVLJA SMJERNICE: Inovacije na tržištu pametnih telefona u 2023.

Autor Krunoslav Ćosić

Više nisu u fokusu osnovne specifikacije i hardverski parametri

 ZEISS Laboratorij.jpg Izvor: Vivo

Prema tvrtki Vivo tržište pametnih telefona više nije definirano samo hardverskim karakteristikama i osnovnim specifikacijama. Ključne su inovacije koje su usmjerene k temeljnim tehnologijama i unapređenju korisničkog iskustva.

Na razvijenom tržištu pametnih telefona brandovi se sve više natječu kako bi uspjeli te jedino oni s inovativnom tehnologijom imat će zajamčenu vodeću poziciju na tržištu. Jedan takav primjer iz 2022. godine je model Vivo X80 Pro sa svojim inovativnim karakteristikama kao što je gimbal stabilizacija.

Zahtjevni korisnici sve više prihvaćaju vivo pametne telefone koji pomoću svojih značajki kao što su prilagođeni čipovi za obradu fotografije, pametni dodaci Android operativnom sustavu i stalne inovacije pružaju korisniku uživanje u izvanrednom iskustvu.

Vivo se s osnovnih specifikacija i čistog hardverskog parametra fokusira na prilagođeni razvoj hardvera i softvera kako bi optimizirao osnovne aplikacije i ključne značajke za korištenje. Samostalno razvijeni čipovi tvrtke Vivo rezultat neovisnih i zajedničkih istraživačkih programa.

Osmišljeni su kako bi podržali viziju tvrtke s izvanrednim mobilnim fotografijama, nesmetanim radom, dizajnom i performansama i već su doprinijeli uspjehu na tržištu. Na primjer, ono što razlikuje samostalno razvijeni čip za fotografiju V1 tvrtke Vivo od konkurencije su izuzetne karakteristike i performanse vodećih proizvoda kao što je X80 serija.

 Vivo X80 Pro (4).jpg Izvor: Krunoslav Ćosić

Vivo je udesetostručio svoj tim za razvoj čipova tijekom posljednjih godina, a sljedeća generacija čipova serije V premijerno je prikazana u novom uređaju X90, koji je nedavno predstavljen na kineskom tržištu.

Dodatno, Vivo i tvrtka Zeiss blisko surađuju na razvoju sustava kamera. To uključuje osmišljavanje i razvoj prototipa objektiva novog dizajna pomoću „digitalnih blizanaca“ – tehnike koju je razvio Zeiss za dizajniranje vrhunskih foto i filmskih objektiva.

Novi dizajn objektiva tvrtke Vivo osmišljen je virtualno kako bi se precizno simulirale i testirale performanse osiguravajući brzu izradu prototipa i usavršavanje novih sistema kamera.

Transformacija osnovne arhitekture drugi je strateški fokus tvrtke. Sa svojim operativnim sustavom Funtouch OS13 Vivo poboljšava Android 13 iskustvo kako bi optimizirao tehnologiju, memoriju i ekran te omogućio brzo baterijsko punjenje i pametno hlađenje.

 Vivo X80 Pro 5G (2).jpg Izvor: Vivo

Optimizacija temeljnih tehnologija može minimizirati ovisnost o hardveru. Na primjer, prethodno rješavanje za prevladavanje nedovoljnog protoka memorije na Androidu bilo je samo nadogradnja RAM kapaciteta.

Međutim, što je operacija naprednija to je veća potrošnja energije, a problem topline je ozbiljniji, što rezultira novim nerješivim dilema. Kao odgovor Vivo je uložio u transformaciju svoje osnovne arhitekture OS-a. Rezultat je proširena RAM 3.0 funkcija koja koristi tehnologiju strojnog učenja i umjetne inteligencije za neprimjetno poboljšanje performansi u multitaskingu i igranju, koristeći pohranu telefona kako bi dopunio fizički RAM za nesmetano korisničko iskustvo.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI