DIGITALNO OGLAŠAVANJE: 'Google je pokvario legitimnu konkurenciju' | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

DIGITALNO OGLAŠAVANJE: 'Google je pokvario legitimnu konkurenciju'

Autor Krunoslav Ćosić

Hoće li doći do raspada sustava što se tiče Googleove dominacije u oglašavanju?

 Google Ads oglasavanje.jpg Izvor: Shutterstock

Ministarstvo pravosuđa SAD-a (Department of Justice) i osam američkih država tvrde da je Google monopolizirao tržište tehnologije oglašavanja. Institucije su Googleu poslale pozive da odvoji barem svoju internetsku sekciju oglašavanja i poslužitelje (servere).

Google je sve te navode zanijekao te ističu kako su novi napadi na njegov oglašivački posao obrađeni prethodnim sudskim slučajem i usput optužio vlasti za pokušaj utjecaja na sektor.

Predstavnik Googlea je za Mobile World Live rekao kako je tužba pokušaj Ministarstva pravosuđa SAD-a da odabere pobjednike i gubitnike u visoko konkurentnom sektoru oglašivačke tehnologije, a tužba je uvelike duplirala tužbu glavnog državnog odvjetnika Teksasa, “od koje je veći dio” odbačen od strane saveznog suda u rujnu 2022.

 shutterstock_2065684802.jpg Izvor: Shutterstock

Ministarstvo pravosuđa SAD-a tvrdi da je Google "pokvario legitimnu konkurenciju" kroz pokušaje kontrole alata za digitalno oglašavanje. Smatraju da je Google koristio "antikonkurencijska, isključiva i nezakonita sredstva" kako bi uklonio potencijalnu konkurenciju.

Google je uzvratio navodeći da će potez Ministarstva pravosuđa SAD-a "usporiti inovacije, povećati naknade za oglašavanje" i općenito otežati život malim tvrtkama i izdavačima. U blogu je Googleov potpredsjednik za globalne oglase Dan Taylor objasnio kako DoJ također vrši pritisak da se dvije akvizicije odobrene prije više od deset godina ponište, ističući da se tvrtka suočila s konkurencijom od rivala, uključujući Apple, Amazon i Microsoft.

 Google zgrada sjediste.jpg Izvor: Shutterstock

Dan Taylor, potpredsjednik za globalne oglase u Googleu, izjavio je da je Ministarstvo pravosuđa SAD-a zahtijevali da poništavanje dviju akvizicija koje su prije 12 godina pregledali američki regulatori, uključujući istoimeno ministarstvo. Također je rekao da se konkurencija oglašivačkih tvrtki, uključujući Apple, Amazon i Microsoft, povećala tijekom godina koje su uslijedile.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI