VRATI KUSUR: Jednostavna aplikacija za rad s eurima i kunama | Smartlife HR

Emisije
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete ubaciti do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste potrošili pet minuta vašeg potpuno beznačajnog vremena, na potpuno besmislenu radnju slanja ovog teksta. Budite sigurni da se on najverovatnije neće nikad pojaviti u medijima jer niti imamo vremena niti imamo želju da se bavimo. vašim glupostima.

Ostalo

Upišite pojam u tražilicu i pritisnite ENTER

VRATI KUSUR: Jednostavna aplikacija za rad s eurima i kunama

Autor Davor Dakić

Prva dva tjedna 2023. moguće je platiti kunama, a kusur je u eurima

 Vrati kusur Monianto EUR u kn.jpg Izvor: Apple App Store

Kako bi vam bilo lakše izračunati koliko biste eura trebali vratiti kupcima te kako biste provjerili jeste li dobili točan iznos kusura ako ste kao kupac platili nešto u kunama dobro će vam doći mobilna aplikacija Vrati kusur.

U periodu do 14. siječnja 2023. godine u Hrvatskoj je moguće plaćati u kunama te eurima, ali povrat novca bi trebao biti u eurima. Ukoliko plaćate iznos od 7 eura, a želite platiti s novčanicom od 100 kuna, trgovac bi vam trebao vratiti 6,27 eura.

S obzirom da se ne radi o jednostavnoj matematičkoj radnji za točan izračun i provjeru upotrijebite svoj pametni telefon. Aplikacija „Vrati kusur Monianto EUR u kn“ dostupna je za Android 4.1 ili noviji pametni telefon i do sada je preuzeta 50.000 puta. U opisu aplikacije piše da se ne prikupljaju podaci.

 Vrati kusur Monianto EUR u kn.jpg Izvor: Vrati kusur

Želite li aplikaciju „Vrati kusur Monianto EUR u kn“ koristiti na Apple iPhone i iPod touch uređajima morat ćete imati instaliranu minimalnu verziju iOS 11 ili noviju, a aplikacija je veličine 26 MB te ne zauzima previše mjesta u memoriji telefona.

Nakon 14. siječnja 2023. godine aplikacija više neće imati smisla pa ju možete deinstalirati, ali će vam dobro doći jedna druga aplikacija. EuroHR jednostavno omogućuje izračun kuna u eure i eura u kune, ukoliko se ne snalazite s novim cijenama u trgovinama te u bilo kojoj drugoj komunikaciji. Svakako je na ovaj način jednostavnije preračunavati nego preko klasičnog kalkulatora u koji se svaki put treba ukucati iznos od 7,53450 kuna za jedan euro, što je fiksan tečaj.

 euroHR (12).jpg Izvor: HNB

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI